“Gelin, gençlik sorunlarını tartışalım”

Day-Mer Gençlik’ten yapılan açıklamada 7 Kasım cumartesi günü saat 6.30 da “Former Library, Howard Road, London N16 8PU” adresindeki Day Mer’in kendi yerinde yapılacak toplantı herkese açık olacak.

Day-Mer Gençlik Komisyonu açıklamasında şöyle denildi:

“İstatistiklere göre 3 milyona yakın işsizin 1 milyonunu gençlerin oluşturduğu belirtildi. Bu açıklama krizin en fazla etkilediği kesimlerin başında gençlerin geldiğini göstermektedir. Kriz aynı zamanda eğitimimizi de etkiliyor. Bir çok okul krizden dolayı bütçelerinde kesintilere gidiyor. Özellikle işçi, işsiz ve göçmen kesimin yoğunlukta yaşadığı belediyelerdeki okulların eğitiminide etkiliyor.

Ortaokullarda eğitim kalitesinin yükseltme çalışması ve ek dersler verilmesinde yetersiz kalınılıyor. Bir yandan akademiler adı altında ortaokullarımız özel şirketlere devredilerek özelleştiriliyor.

Kolejlerde meslek kursu yapmak isteyen gençler kurslarda yer bulamayabiliyor. Üniversiteye giden arkadaşlarımız okulu bitirdiğinde 20 bin sterline yakın borçlanıyor.

Yeterince diploması olmayıp kalifiyesiz yerlerde çalışan işçi gençlerimiz uzun saatler ve düşük ücretle, sendikasız koşullarda çalışıyor.

Boş zamanlarında yeteneklerini keşfedecek, geliştirecek, yaşıtlarıyla güvenli bir ortamda sosyalleşecek Youth Club yani ‘Gençlik Evleri’ ya yok ya da varsada ordaki gençlik potansiyelini kapsayacak düzeyde değil. İşte birde biz Türkiyeli gençliğin göçmen olmaktan kaynaklı sorunları eklenince bu sıkıntıları daha derinlemesine yaşıyoruz.

Ailelerimizle biz gençlerin arasındaki iletişim kopukluğu, kendimizin hangi kültüre ait olduğumuzu tam bilememe, çocukluktan itibaren bizi yönlendirebilecek örnek olabilecek örnek insanların olmaması, yukarıda yaşadığımız sorunlara eklenince, bizleri içinde çıkılamaz, çözülemez bir duruma sokuyor…”

Sorunların gençleri ya çetelere ya da intihara ittiğini belirtilen açıklamada; sorunu saptamak ve uzmanları harekete geçirerek çözüm üretme de aracı olması açısından toplantının önemli olduğu belirtildi.

826190cookie-check“Gelin, gençlik sorunlarını tartışalım”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.