Geçmiş olsun Tahir Canan

32 buçuk yıldır cezaevinde bulunan Tahir Canan, 4’üncü yargı paketi kapsamında bugün saat 15.30’da serbest bırakıldı. Saat 12.00’den beri Bandırma M Tipi Cezaevi önünde heyecanla bekleyen ailesi, cezaevi kapısından çıkan Tahir Canan’a uzun uzun sarılıp hasret giderdi. Ellerinde çiçeklerle bekleyen torunları arasında bulunan Bengisu Canan, tanıyamadığı için dedesinin kucağına korkarak gitti.

Daha sonra ailesiyle birlikte cezaevi önünde bekleyen gazetecilere açıklama yapan Tahir Canan, yaşadıklarının bir hukuksuzluk süreci olduğunu ve halen devam ettiğini belirterek, “Değişen yeni bir şey yok. Bundan sonrası için aynı şeyler devam edecek. Bundan sonra da mücadele devam edecek” dedi.

‘KULLANDIĞINIZ ALETLERİN HEPSİNE YABANCIYIM’

Serbest kalmasının biraz da gazeteciler sayesinde gerçekleştiğini belirten ve gazetecilere teşekkür eden Tahir Canan şunları söyledi: “Bu süreç biraz da sizin eseriniz oldu. Sizin sayesinde gerçekleşti. Mücadele etmeseydiniz biz bugün dahi içeride olacaktık. 2025’e kadar da içeride kalacaktık. Sizlerin yoğun çabasıyla özgürlüğümüze kavuştuk. Bu mücadelede burada bitmedi. Bu süreç gerçekten de hukuksuzluğun bir abidesidir. Tam 20 yıldır. Hiç hukuksal dayanağı bulunmayan bir cezayı yattım. Umarım bundan sonra kimsenin başına bunlar gelmez. Hayatımda bir şey kaldı mı? Onu bilmiyorum ama sadece ailem kaldı. Bir de mücadelemiz. Onun dışında bir şey kalmadı. Şu an kullandığınız aletlerin hepsine yabancıyım. Hiç birinin ne olduğunu bilmiyorum. Hiç birini kullanmasını bilmiyorum. Bence bu durum her şeyi anlatıyor.”

‘HAKKIMI ARAYACAĞIM’

İçerideyken en çok beraat etmek istediğini anlatan Tahir Canan, “32 yılın karşılığında işlemediğim suçlar var. Bir çok yere başvuruda bulundum. Hakkımı arayacağım. Tazminat davası açtım. Sadece ben değil, eşim çocuklarım ve avukatıma kadar hak kaybı vardır. Son iki yıldır yürütülen kampanya nedeniyle çocuklarımla görüşememiştik.” diye konuştu.

‘HİÇ UMUTSUZ KALMADIM’

“Hiç umudunuzu kaybettiğiniz anlar oldu mu?” sorusu üzerine Canan, “Hayır hiç umutsuz kalmadım. Umutsuz kalsaydım zaten mücadele etmezdim. Keşke dediğim hiç bir şey de olmadı” yanıtını verdi. Tahir Canan, 1 Mayıs kutlamaları konusu da değinerek, Bu kadar çileden katliamdan sonra tekrar 1 Mayıs’ı yasaklamak ne insanlıktır, ne de yönetme anlayışıdır” dedi. Tahir Canan ve ailesi daha sonra evlerinin bulunduğu Gebze’ye hareket etti.

1380830cookie-checkGeçmiş olsun Tahir Canan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.