Geçmiş olsun yavru vatan

Kıbrıs Türk tarihinde mücadelesi ve direnciyle, doğrusu ve yanlışıyla, başarıları ve başarısızlıklarıyla birlikte Saygın bir figür olarak kalmaya devam eden Dr. Derviş Eroğlu, bir sağlık sınavını daha atlatarak ayakta kalmayı ve ülkesini hizmet etmeyi sürdürme görevinin başına geçmeyi başardı. Sayın Cumhurbaşkanı’na Geçmiş Olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Zaman zaman kendisini uyardığımız ve eleştirdiğimiz olsa da bulunduğu makamda kendisine son tahlilde güvenimiz olduğunu hep açıkladık. Hiçbir Kıbrıs Türkü yoktur ki, Dr. Derviş Eroğlu’nun Kıbrıs Türkleri aleyhine bir dayatmayı kabul edeceğine inansın. Bu nedenle, görevinin başına yeniden dönmesini herkes gibi bizler de istiyoruz.

Peki, kimdir Dr. Derviş Eroğlu? Yeniden hatırlatmak istiyorum.

1938 yılında Ergazi köyünde doğdu. Bir köy ilkokulundan sonra, Mağusa Namık Kemal Lisesi’nde eğitimine devam etti. Zor günlerde, Rumlara karşı ayakta kalma savaşının verildiği dönemde, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine girdi ve başarıyla mezun oldu. Zamanın Mağusa Sancağında doktor olarak çalıştı. Pratisyen doktorlukla yetinmedi, Ankara Numune Hastanesi’nde üroloji uzmanlığı eğitimi aldı. Daha sonra çok sevdiği ülkesine dönerek Mağusa Devlet Hastanesi’nde üroloji uzmanı olarak çalıştı.

Dr. Derviş Eroğlu, halkına hizmet etme ateşiyle yanıp tutuştuğu için siyasete hep sıcak baktı. 1976 Genel Seçimlerinde Ulusal Birlik Partisi’nden Gazi Mağusa milletvekili seçildi. 1976-1977’de Eğitim, Kültür,Gençlik ve Spor Bakanlığı görevinde bulundu.1977-1983 yılları arasında Ulusal Birlik Partisi Gazi Mağusa İlçe Başkanlığı yaptı.

Hayatındaki önemli dönüm noktalarından birisi olan 1983’de UBP Genel Başkanlığı görevine seçildi. O zamandan beri siyasette aktif rol aldı ve 1981,1985,1990, 1993, 1998 yıllarında yapılan Genel Seçimlerde Ulusal Birlik Partisi’nden Gazi Mağusa Milletvekili seçildi. 1985 seçimlerinden sonra Başbakanlık görevini üstlendi ve birçok kez girdiği seçimlerde partisini başarıya taşıyarak birçok kez Başbakanlık koltuğuna oturdu.

İktidarı da yaşadı, muhalefeti de. Halktan sürekli destek ve ilgi görse de partisinde sadakati de gördü, ihaneti de. Siyasetin doğasında bulunan hemen her duyguyu ve olayı yaşadı.

1996 yılında UBP-DP Koalisyon hükümetinde yeniden Başbakan olarak görev aldı. Partisini sayısız kez başarıya taşımayı sürdürdü. 1998 genel seçimlerinde partisi’nin seçimlerden zaferle çıkardı. Seçmen desteğinden aldığı güçle parti delegelerinden aldığı yüksek oylarla hep Genel Başkanlık görevine getirildi. Mayıs 2001’deki 13. UBP Kurultayında % 70’den fazla oy olarak yeniden UBP Genel Başkanı seçildi. Değişik partiler ile yapılan koalisyon hükümetlerinde Başbakanlık yaptı, tek başına Başbakanlık görevlerini de yürüttü.

Kısa bir süre ayrıldığı UBP Genel Başkanlığı’na, partisi muhalefetteyken yeniden seçildi. İlk seçimde partisini tek başına iktidar yaptı. Partisinin Cumhurbaşkanı adayı gösterildi ve ilk turda seçmenin yarısından fazlasının oyunu alarak 3. Cumhurbaşkanımız oldu. Hala bu önemli görevinin başında ülkesine hizmet etmeye devam ediyor.

Geçmiş olsun Cumhurbaşkanımız, Geçmiş Olsun Dr. Derviş Eroğlu.

672570cookie-checkGeçmiş olsun yavru vatan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.