Genç müzisyenler umut verdi

Müzisyen Sedat Sarıcı’nın organize ettiği ve 7 yıldır kesintisiz yapılan YoungEast Festival pazar günü saat 14-18 arasında Stoke Newington’daki MostArt–Performans Hall’de gerçekleşti.

Çoğu enstrümanlarla yeni tanışan öğrenciler öğrendiklerini büyük bir başarıyla sahnede sergilediler. Yeteneklerini paylaşmanın yanısıra sahne deneyimi de kazanan miniklerden daha çok ailelerinin heyecanlı olduğu gözlendi.

Müzisyen Sedat Sarıcı

TOPLUMA MÜZİĞİ SEVDİRDİ

Topluma müziği sevdirmek için yıllardır uğraş veren Sedat Sarıcı konser sonrası şunları söyledi:

“Farklı kültürlerin kucaklaşmasına zemin oluşturmayı hedefleyen festivale katılan gençler, geleneksel türkülerimizden saz eserlerine, klasik eserlerden dinamik rock parçalarına uzanan çok geniş bir repertuarı müzikseverlere sundu. Orkestral çalışmaların yanı sıra, yetişmekte olan neslin bireysel ifade güçlerini artırabilmek, kişisel özgüvenlerinin gelişmesine katkı sunabilmek amacıyla festivale katılan bütün genç müzisyenler, tek başlarına solo performanslarla da sahneye çıktı.

Toplulumumuzun sanata olan ilgi ve yaratım seviyesinin yükselmesine öncelik vermeye çalışan festivalde, bu yıl Londra Saz Okulu’nda çalışmalarını sürdürüp, saygın eğitim kurumlarının müzik sınavlarını başarıyla geçen gençler, icrası ustalık gerektiren sınav parçalarını da festival programına dahil ettiler… Klasik Sanat Müziği’mizin icra seviyesi yüksek saz eserlerinin de yer aldığı festivalde, başarılı beste çalışmaları olan gençlerin, kendi bestelerini sunmalarına da olanak sağlanmış olundu.”

2006’dan bu yana GuitarEast Festival ve YoungEast Festival adlarıyla sürdürülen organizasyonlarda yer almış bir çok müzisyen ve topluluk, artık albümlere sahip, radyo-televizyon programlarında yer alan, youtube üzerinden bestelerini yayınlayan, profesyonel konserlerle müziksel yaşantısı sürdürüyor.

PROGRAM ZENGİNDİ

Festivalde henüz 7 yaşındaki Deniz Güler’in “Journey” adlı enstrümantal bestesi uzun süre alkışlandı. 15 yaşındaki Alper Karaağaç’ın “Karaağaç Bm Opus. 47” adlı bestesi ise Latin formundaki ritmiyle birlikte sade ve güçlü melodik yapısıyla dikkat çekti. Ayhan Ekerer’in şarkı sözlerini de kendisinin yazdığı “Dün Seni Gördüm Rüyamda” adlı bestesi ilgiyle dinlendi. 14 yaşındaki Hasan Coştu ile 13 yaşındaki Timur Wilson’ın Erzurumlu Emrah’ın türküsü “El Çek Tabib” adlı eserin rock yorumuna anında yaratıma dayalı doğaçlamaları müzikseverlerin takdirini topladı.

Rock tarihinin en saygın topluluklarından Pink Floyd’un ezilen toplumların kurtuluş marşına dönüşmüş parçası “Another Brick In The Wall”u, notaya gereksinim duymadan, kendi kendisine öğrenip baştan sona çalan 7 yaşındaki Tan Doğuç izleyenleri şaşırtırken, 8 yaşındaki Deniz Çağan Ağca’nın çaldığı eserin ruhuna uygun ritmik kararlılığıyla enstrüman hakimiyeti görülmeye değer nitelikteydi.

Buket Kömür ve İlayda Kuran, bugünlerde listelerde olan Taylor Swift’in “I Knew You Were Trouble” adlı parçayı hem gitar çalıp, hem şarkı söyleyerek büyük bir yumuşaklık ve olgunlukla seslendirdiler…

13 yaşındaki Leyla Özdemir, İrlanda’da yaşanan ayrımcı siyasi acıları konu edinen Cranberries’in rock parçası “Zombie”yi, yaşından beklenmedik duygusallıktaki içli yorumu dakikalarca alkışlandı…

Cem Karaca’nın ölümsüz eseri “Bu Biçim”i, deneyim ve birikimini yansıtarak, şarkı sözlerindeki yüceliği olduğu gibi yeniden yaşayan Ayşe Aksel, müzikseverlere gençlik festivalinin sınırlarının ne kadar genişletilebileceğini işaret etti.

Festivalde bu yıl Azel Denli, Eylül Hurman, Tan Doğuç, Dilara Gül, Ada Yıldırım, Zerda Boran, Su Eskioğlu, Defne Eskioğlu, Çağla Nazlı, Selina Yılmaz, Iason Sofas, Evrim Taşoğlu, İbrahim Kuşkaya, Rozerin Edebali, Berkan Ülgüldür, Barkın Demir, Deniz Çağan Ağca, Jarvia Reedy, Gamze Kızılkaya, Mehmet Şahin, İlker Korkulu,Uygar Aygün, Burak Yağız, Anıl Şaşmaz, İlayda Kuran, Buket Kömür, Melissa Gül, Leyla Özdemir, Ecemsu Hurman, Natali Skowron, Timur Wilson, Ayşenur Macit, Zeynep Cavcav, Pınar Akış, Gökçe Akış, Alper Karaağaç, İbrahim Sertkaya gitarlarıyla sahneye çıktılar.

Hejar Özgür, Tara Koç, Aranka Çelik ve Berfin Günel’in piyano çaldıkları festivalde, İrem Gül keman, Deniz Güler ise davul çaldı.

Bahar Güccük Tatlıses’in tek başına gitar çalıp şarkı söylediği konserde, Hasan Coştu ve Ayhan Ekerer güçlü eserlerle birlikte sahneye çıktı.

Eyvel Oganisation’ın hazırladığı program deneyimli solist Ayşe Aksel’in mini dinletisi ile son buldu….

FOTOĞRAFLAR

847800cookie-checkGenç müzisyenler umut verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.