Genç Türkler’den, ‘anti-soykırım’ kulisi

Genç Türkler karşı atağa geçti… Genç Türkler Kulübü’nün girişimleriyle bir araya gelen kurum ve kuruluşlar, 20-23 Mayıs arasında, Ermeni gruplar tarafından Edinburgh Belediye Meclisi’nde düzenlenecek olan sempozyuma bir heyet göndermeyi planlıyor.


Genç Türkler Kulübü Başkanı Bekir Çoban, Ermeni davası ile ilgili verdiği mücadele ile tanınan Haluk Savaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda genç, geçtiğimiz günlerde İstanbul Meze Bar’da toplanarak Ermeni gruplar tarafından Edinburgh Belediye Meclisi’nde düzenlenecek olan sempozyumu mercek altına aldı.


Daha önce yaptıkları çalışmalar ve eski deneyimlerinden örnekler vererek gençlere bilgi veren Haluk Savaş, Ermeni meselesinin ısıtılıp ısıtılıp Batılı güçlerden tarafından her yıl Türkiye’nin önüne getirildiğini söyledi.


Edinburgh Belediye Meclisi’nde düzenlenecek olan sempozyuma katılmak ve belediye meclis üyeleriyle birebir görüşmeler yapmak zorunda olduklarını ifade eden Haluk Savaş şunları söyledi:


“Bir heyetle Edinburgh Belediye Meclisi’ne gitmek zorundayız. Yüzyüze görüşmek bambaşka oluyor. Bunun gerçekleşmesi şart, gerekirse tek başıma atlayıp giderim. ‘Bu olay 1915’te başlamadı, bu olay ta 1860’da başladı. Sizler bunu yanlış biliyorsunuz’ diye birisinin çıkıp bunu sempozyumda dile getirmesi gerekiyor. Hiçbir mahkemede Türkiye aleyhine bir karar çıkmamıştır”. 


Hollanda, İsviçre, Fransa ve Almanya’ya bir ay süreyle uçuşları durdurulan Onur Air’in teknik hatadan dolayı uçuşlarının iptal edilmediğini ifade eden Savaş, olayın arkasında Ermeniler’in bulunduğunu ve Ermeniler’in Türk turizmini baltalamaya çalıştığını söyledi.
Savaş, “Ben uçak mühendisi olduğum için çok iyi biliyorum. Uçağın bir vidası eksik diye bir şirketle oynayamazlar. Ermeniler Türk turizmini baltalamak istiyor. Olay siyasi boyutlardan çıkıp iktisadi boyutlara bürünüyor. Bundan böyle siyasi boyutlar devam edecek, iktisadi etkinlikler çoğalacak” dedi. 


‘BU PROPAGANDANIN ETKİSİNİ KIRMALIYIZ’


Toplantıda söz alan Bekir Çoban da, sempozyumun tamamen Türkler’i karalayıcı bir çizgide yapılacağını belirterek, “Önceden bilgilendirme ile bu propagandanın etkisini kırmak ve bu propaganda etkisi ile Edinburgh Belediyesi’nde  alınması muhtemel resmi kararların ve Ermeni girişimlerinin önüne geçmek istiyoruz. Geldigimiz noktada; dernekler vasıtası ile Edinburgh Belediye Meclisi Üyeleri’ne tepkilerimizi bildiriyoruz” dedi. 


Konuyla ilgili olarak daha fazla bilgi ve başlatılan kampanyaya destek vermek için [email protected] veya turkishnetwork.blogspot.com adresinden bilgi edinmeniz mümkün.


“Lütfen bu sefer geç kalmayalım. Türkiye’mizden yükselecek her sese her desteğe ihtiyacımız var” diyen Genç Türkler Kulübü Başkanı Bekir Çoban, konuyla ilgili başlatılan imza kampanyasına Türk toplumunun destek vermesini istedi.



 

780960cookie-checkGenç Türkler’den, ‘anti-soykırım’ kulisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.