Genç Türkler’den TEKEL işçilerine destek

‘İşçilerimiz ülkemizin geleceğidir’ diyen kulüp, www.youngturks.eu internet sitesinden elektronik olarak katılınabilecek olan kampanya ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

‘Genç Türkler olarak yurdumuzdan ayrı kaldığımız dönemlerde ülkemizin, gerek siyasi gerekse ekonomik istikrarının gerilediğini farketmekteyiz. Biliyoruz ki bir ülkenin ekonomik istikrarını sağlayan en temel unsurlardan biri o ülkenin belkemiği olan işçilerdir.

Bugün geldiğimiz noktada, şuan iktidarda olan hükümet yetkililerinin işçilerimizin haklarına yönelik gerekli adımları atmadıkları gibi verdikleri yanlış kararlarla hem vatandaşlarımızın işçi haklarını gözardı etmişler, hem de ülkemiz ekonomisinin düzelmesini çıkmaz bir yola sokmuşlardır.

Yanlış Özelleştirme Politikaları sonucunda, dün Tuzla Tersanelerinde çalışan işçilerimiz can güvenliği olmadan çalışarak hayatlarını kaybetmişler, bugün ise Tekel işçilerimiz mağdur duruma düşmüşlerdir.

Biz Genç Türkler, Hükümet yetkililerimizi, sadece Tekel işçilerimize yönelik değil, bütün işçi haklarını kapsayan ve onları günümüz standartlarında geçinebilmelerini sağlayabilecekleri gerekli tedbirlerin alınması için uyarıyoruz!!

Ülkemiz refahı ve geleceği için bütün işçilerimizin sosyal ve güvenlik haklarını alabilmelerini yürekten istiyoruz.

Bu uğurda onuruyla direnen Tekel işçilerimizin demokratik mücadelesini destekliyor ve ülkesinden uzakta yaşayan Genç Türkler olarak bütün dünya kamuoyunda bu mücadelenin sesi olmayı bir borç ve görev kabul ediyoruz.’

Genç Türkler Kulübü’nün başlattığı imza kampanyasına destek vermek isteyenlerin www.youngturks.eu internet adresini ziyaret ederek, imza kampanyası bölümüne isim girmeleri gerektiği kaydedildi.

829590cookie-checkGenç Türkler’den TEKEL işçilerine destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.