Genç virtüözlerden hastane yararına konser

Küçük yaşlardan bu yana müzik alanında elde ettiği başarılarla adından söz ettiren genç kemancı Ezo Sarıcı önderliğinde, bütün geliri Great Ormond Street Hastanesi, Çocuklar Vakfı’na aktarılacak olan bir klasik müzik konseri gerçekleşecek.

Stoke Newington Church Street üzerindeki St. Mary’s Church’de, 8 Aralık Cumartesi günü, saat 7:30’da başlayacak konserde virtüözlük yolunda çok önemli yarışmalarda ödüllere hak kazanan Joe Pritchard (çello), Thomas Kelly (piyano), Inis Asano da (viyola) Ezo ile birlikte sahneye çıkacaklar.

Konserde ayrıca Stevie Wonder’dan Fazıl Say’a sayısız konser, albüm ve orkestral çalışmalarda solo enstrümantalist olarak yer almış, uluslararası tanınırlığa sahip Max Baillie ve Matt Sharp da misafir sanatçı olarak konsere katkı sunacak.

Bu özel konserden elde edilecek gelirin tamamı, 1852’de kurulduğunda İngiltere’de sadece çocukların tedavisine adanan ilk hastane olup, bugün çocuk sağlığı konusunda dünyanın en önemli beş merkezinden biri haline gelen Great Ormond Street Hastanesi’nde tedavi gören ağır hasta çocuklar yararına kullanılmak üzere hastanenin Çocuklar Vakfı’na bağışlanacak.

Great Ormond Street Hospital-Children’s Charity’ye her yıl ortalama 25,000 poundluk katkı sunmayı hedefleyen Tas Restaurant’ın sponsorluğuyla gerçekleşecek olan bu özel konserin biletleri Babel Art House, Petit Coin, Tas Restaurant’ların bütün şubelerinden veya konser günü kapıdan temin edilebileceği gibi aşağıdaki linkten online olarak da alınabilir.

https://www.eventbrite.co.uk/e/great-ormond-street-hospital-fundraising-concert-tickets-52284117202?aff=ebdssbdestsearch

Schubert, Rachmaninoff, Gliere, Handel-Halvorsen, Tchaikovsky-Feinberg ve Glinka’nın besteledikleri seçkin eserlerden örnekler sunulacak konserde kemanıyla sahneye çıkacak Ezo Sarıcı (16), Marlow and Woking Music Festival’lerinde birincilikler elde etmiş, geçtiğimiz yaz İtalya’daki “Virtuoso and Belcanto Violin Competition”dan, yarışmaya katılan en genç kemancı olmasına rağmen Paganini Özel Ödülü ile dönmüş, Beethoven’ın 250. doğum yıldönümü için Beethoven tarzında beste projesi için 250 besteci arasına kabul edilmişti.

Konsere viyolonseliyle katkı sunup ayrıca iki eseri de Ezo ile birlikte ikili olarak yorumlayacak olan Joe Pritchard (18), Royal Albert Hall’den Royal Festival Hall’e yer aldığı bir çok önemli konserin yanısıra yaylı çalgılar kategorisinde ulaşmış olduğu BBC Young Musician Final’i ile de hatırlanıyor.

Piano’daki üstün teknik hakimiyeti ve Pianale International Piano Competition’da (Almanya) elde etmiş olduğu European Union of Music Competitions for Youth (EMCY) ödülüyle öne çıkan Thomas Kelly (20) eşlik edeceği eserlerin yanısıra Tchaikovsky-Feinberg’in eseri Scherzo from Symphony No.6’i solo olarak performe edecek.

Elde ettiği Senior Category Viola Prize, ORDA Recorder Competitions (Amsterdam), The Royal Wind Prize ödülleriyle birlikte, Royal Albert Hall’de gerçekleşen The Last Night of the Proms ve BBC Proms Youth Ensemble’da yer alarak emin adımlarla müziksel yolculuğunu sürdüren Inis Oírr Asano, viyola, piyano ve flütteki ödülleriyle genç yaşta multi-instrumentalist olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Bobby McFerrin, John Williams, Fazıl Say, Bjork, Stevie Wonder, and Anoushka Shankar gibi dünya çapında üne sahip müzisyenlerle sürdürdüğü albüm ve konserleriyle tanınan Max Baillie, bu özel konsere misafir sanatçı olarak davetli. Konserde yer alacak diğer misafir sanatçı Matt Sharp, çelist, bariton, aktör ve direktörlüğüyle sayısız senfoni orkestrasında aldığı görevleri Sony, EMI, Decca, Naxos, Somm, NMC, Avie ve Whirlwind’ın küresel ölçekteki yapımlarındaki imzasıyla birleştirerek uluslararası tanınırlığa ulaşmış ender sanatçılardan.

Konser hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyenler [email protected] adresi üzerinden e-mail yoluyla bilgi edinebilirler…

2249690cookie-checkGenç virtüözlerden hastane yararına konser

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.