Genci hapisteki açlık grevini bitirdi

Genci, önde gelen İranlı aydınları hedef alan bir dizi cinayetin arkasında üst düzey yetkililerin olduğuna yönelik yazılar kaleme almış ve 2001’de altı yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Genci, koşulsuz olarak serbest bırakılması talebiyle açlık grevine başlamıştı.

Geçen hafta Tahran Başsavcı Yardımcısı Genci’nin açlık grevine son verdiğini söylemişti. Birkaç gün önce de Genci’nin kaldırıldığı hastanenin yetkilileri, muhalif gazetecinin yoğun bakımdan çıktığını açıklamışlardı.

Ancak insan hakları grupları bunu doğrulaması için eşi Masume Safiye’ye, Ekber Genci’yi ziyaret etme izni verilmesini istiyordu. Safiye’ye dün gece bu izin verildi.
Masume Safiye, Genci’nin doktorların istediği üzerine sulu gıdalar almaya başladığını söyledi. Safiye eşinin açlık grevinden sonra zayıf düştüğünü belirtti.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan geçtiğimiz hafta İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecat’a bir mektup göndererek insani gerekçelerle Genci’nin serbest bırakılmasını istemişti. Genci’nin açlık grevine başlaması ülkedeki reform yanlıları ve insan hakları savunucularını harekete geçirmiş, AB ve ABD’den de muhalif gazeteciye destek açıklamaları gelmişti. (BBC)


 

1112900cookie-checkGenci hapisteki açlık grevini bitirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.