Gençler böyle eğlenir!

Önceki gün akşam Londra Toplum Merkezi’nde yapılan gecede, gençlerin kendi sorunlarının yanı sıra, başta Orta Doğu’da olmak üzere, dünyanın bir çok bölgesinde yaşanan adaletsizliklere karşı koymasının gerekliğili üzerinde durularak mücadele mesajları verildi.

1989 yılından bu yana festivaller düzenlenleyen ve yapılan onlarca etkinliğe onbinlerce kişinin katıldığı DAY-MER Festivali kapsamında gençlerin yaptığı geceye Ahmet Aslan’nın yanı sıra yerel gruplar da sahne aldı. 300’den fazla gencin katıldığı gecede bir konuşma yapan DAY-MER Gençlik Komisyonu üyesi Sena Kartal, Akdeniz’de ölüm kalım mücadelesi veren Kuzey Afrikalıların vatanlarını terketmelerinin başlıca sorumlularının Avrupa ülkeleri olduğunu belirtti. Kartal, İŞİD gibi bir terör örgütünün Türkiye topraklarında beslenip, desteklenip Kobane hakına saldırmasına seyirci kalınmamasını da belirterek, gençlerin bu tepkileri örgütlemesinin önemine değindi.

İngiltere’deki eğitim, sağlık ve genç işsizlik sorununun ciddi boyutlara ulaştığını söyleyen Kartal, bütün bu sorunlarla mücadele etmek için, DAY-MER Gençliği’nin çalışmalarının yakından takip edilmesinin önemine değindi.

Gecenin ilerleyen saatlerinde, bir çok genç ailesi ile katıldığı gecede davul zurna eşliğinde halaya dururken, Ahmet Aslan’nın türküleri ile de duygusal anlar yaşandı. Ahmet Aslan’dan sonra tekrar halaya duran gençler geç saatlere kadar eğlendiler.

854950cookie-checkGençler böyle eğlenir!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.