Gençler iş talebiyle sokaktaydı

Yürüyüş SOAS üniversitesinden başlayarak, Londra’nın merkezi yerleri, parlemento ve başbakanlığın önünden geçerek Lambeth Bridge bulunan Mary Harmsworth Park’da son buldu. Day-Mer Gençliğin de yer aldığı yürüyüşe Londra, Birmingham ve Sussex’den öğrenciler ile genç işçilerden oluşan 1000’e yakın gösterici katıldı.

YFJ talepleri içeren 10 bin imzalı dilekçe yürüyüş kortejinin önünden geçtiği Başbakanlık’a verildi. Yürüyüş boyunca “Ne istiyoruz? Düzenli İş, Ne zaman istiyoruz, Şimdi”, “Gençler İş İçin Mücadele Ediyor”, sloganları atıldı.

Demiryolu sendikası RMT, kamu sendikası PCS ve İtifayeciler sendikası FBU, UNİSON, İletişim sendikası CWU ve Öğretmenler Sendikasının çeşitli branşları, YFJ kampanyasına destek verenler arasında yer aldı.

DAY MER GENÇLİK DE YÜRÜYÜŞTEYDİ

Yürüyüşe katılan, canlılığıyla kitleyi çoşturan Day-Mer Gençlik komisyonu adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Türk-Kürt ve Kıbrıslı Türk gençlerinin içinde bulunduğu durumun diğer İngiliz ve Göçmen gençlerin yaşadığı sıkıntı ve sorunlardan bağımsız ele alınamayacağına göre, parasız eğitim, asgari ücretin arttırılması, ve gençlere iş imkanı sağlanması gibi talepler, biz Türkiyeli gençlerinde talepleridir. Ve ancak yerli ve göçmen gençlerin bu talepler etrafında yürüteceği mücadele, biz Türkiyeli gençlerin yaşadığı ve son dönemde kamuoyunda oldukça yer alan sıkıntılara çözüm sağlayabilir. Bu nedenle tüm gençleri bu talepler etrafında yürütülecek çalışmalara katılmayı çağırıyoruz.”

YFJ’NİN TALEPLERİ

YFJ 1 milyon genç işsizin bulunduğu İngiltere’de geçen yıl kuruldu. YFJ’nin belli başlı talepleri şöyle:

– Gençlere kalıcı iş olanaklarının arttırılması,
– Asgari ücretin 8 sterline yükselmesi,
– Meslek okulları anlamına gelen “Apprenticeship” kurslarındaki gençlere asgari ücret üzerinde ödenme yapılması
– Kurs sonrası kalıcı iş imkanı sağlanması,
– Üniversitelerdeki harçların kaldırılması
– Herkese parasız eğitimin sağlanması

827750cookie-checkGençler iş talebiyle sokaktaydı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.