Gençler moral ve güç topladı…

Tottenham’daki Londra Toplum Merkezi’nde 18 Haziran Cumartesi akşamı yapılan şenliğe 300’e yakın genç katıldı.

Türkiye’den Oğuz Aksaç ve Grubu’nun sahneye çıktığı gecede, Day-Mer’li gençlerin hazırlamış olduğu kültürel etkinliklerin yanı sıra, yerli müzik ve dans grupları programda yer aldı. Day Mer Gençlik Folk Grubu, tek kişilik gösteride bulunan “Mechanic” ve ekibiyle sahneye çıkan müzisyen Arif Erdoğan konuklardan büyük alkış topladı.

College of North East London’da (Conel) öğretim üyesi Jenny Sutton yaptığı kısa konuşmada gençlere çağrıda bulunarak, “Gençlik geleceğimiz demektir. Ne yazık ki koalisyon hükümeti geleceğimize saldırıyor. Hükümetin başta eğitim olmak üzere kesintilerine izin vermeyiniz” dedi.

Tottenham’daki işsizliğin rekor düzeyde olduğunu belirten Sutton şöyle devam etti:

“Savaş için para bulan hükümet, iş eğitim, sağlık ve gençlere gelince kesintilerine gidiyor. Hükümet toplumun dil, din, kültür farklılıklarını öne çıkararak bölüp parçalamaya çalışıyor… 30 Haziran’daki büyük grev dalgası ile hükümete hep birlikte dur diyeceğiz. Gençler de bu tarihi yürüyüşe katılarak geleceklerine sahip çıkmalıdır…”

Day Mer Gençlik temsilcileri de herkese eşit iş, eşit eğitim ve sağlık hakkı verilene kadar mücadele edeceklerini belirterek şu açıklamada bulundular:

“Ortak sorunlara karşı ortak mücadele edeceğiz. Day Mer Gençlik olarak bütün farklı kültür kökenli toplumlarla birlikte bu şenlikte ortak bir dil yarattık. Sokakta ve okulda ‘Birliğimiz Gücümüzdür’ şiarıyla birlikte mücadele edeceğiz…”

FOTOĞRAF: Müzisyen Arif Erdoğan

837610cookie-checkGençler moral ve güç topladı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.