Gençler sadece geleceğimiz mi?

Hemen bütün toplantı ve törenlerde konuşmacılar, gençlerden bahsederken; “geleceğimizin teminatı, geleceğimizin büyükleri, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesil” diye söze başlarlar. Bunu söylerken, gençlerimize ne kadar değer verdiğimizi ve onları çok önemsediğimizi vurgulamak isteriz.
Birkaç gün önce, gençlerle birlikte çay içip sohbet etme imkânı bulduk. Söz dönüp dolaşıp gençlerden açılınca, biz de yukarıdaki aynı cümleleri kullanmanın yerinde olacağını, gençleri onurlandıracağını düşünerek: “geleceğimizi teslim edeceğimiz siz gençler…” diye başlarken, bir genç özür dileyerek araya girdi: “ Efendim, sizden özür diliyorum. Ancak siz büyüklerimiz hep öyle diyorsunuz. Fakat gençlere bu yaklaşım şekli yanlış değil mi? Biz gençler sizden farklı düşünüyoruz. Biz gençler, sadece geleceğinizin liderleri değil, şimdinin de ortakları olamaz mı?”dedi.
Doğrusu şaşırmıştım. Böyle bir yaklaşımı ilk defa duyuyordum. Aynı gençten konuyu biraz daha açmasını istedim. İşte düşünceleri:”Biz gençleri hep geleceğe erteliyorsunuz. Sanki şimdi bizden bir şey olmaz diye yaklaşıyorsunuz. Hâlbuki şimdiki gençlik çok bilgili ve donanımlı yetişiyor. Hatta birçok hususta büyüklerden daha ileride olduğumuzu düşünüyorum. Neden şimdi bizden istifade etmek yerine, bunu sizden sonraya erteliyorsunuz. Bunu anlamakta biz gençler de zorluk çekiyoruz. Neden, şimdiden bizleri aranıza almıyorsunuz? Yeterli olmadığımızı düşünüyorsanız bu hususu bir kez daha düşünmenizi istiyorum.”
Genç konuştukça şaşkınlığım daha da artıyordu. Cevap verecek bir şey bulamıyordum. Diğer gençlerin de aynı düşüncede olduğunu görünce daha da çıkmaza girmiştim. Konuşmalara diğer gençler katılınca ne kadar doğru düşündüklerini daha iyi anlayacaktık. Bu konudaki düşüncemiz daha o an değişti.
Gençler sadece geleceğimiz değil, şimdimiz olmalıdır. Gençlerle oturup onları iyice dinleyin, ne dediğimizi daha iyi anlayacaksınız.
Daha açık söyleyeyim; gençlerden istifade yollarını aramaya başlarsanız iyi olur. Sohbet ettiğimiz gençlerden bazıları bu konuyu yazamayacağımı iddia ettiler. Sözde, öz eleştiri yapamayacaktık.
Bizde de halen iş var canım. Bakın yazdım işte…

755680cookie-checkGençler sadece geleceğimiz mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.