“Gençler Türkülerle Buluşuyor”

2 ayrı yaş kategorisinde yapılacak olan yarışmada 8 ile 15 ve 16 ile 30 yaşları arasında katılımcılar yer alacak. Yarışma sonunda iki kategori de de 1,2 ve 3.cülerin belirleneceği belirtildi. İAKM ve Cemevi tarafından yapılan basın açıklamasında yarışmaya olan talebin yoğunluğu nedeniyle başvurular arasında elemelerin yapılalacağı ve ilk 20 kişinin finale kalacağı açıklandı. Ön elemelerin 7 Nisan 2012 Cumartesi günü saat sabah 10.00 da İakm ve Cemevinde yapılacak olan yarışma sonunda birinci olanlara uçak bileti verilecek. İkincilere bağlama ve plaket, üçüncülere ise hediye çekleri ve plaket verilecek. Ayrıca Finalde 1.2.3. olan yarışmacılarla birlikte YOL tv de program yapılacaktır.

Yarışma için aranan özellikler

Yarışma için aranan özelliklerin ise şu şekilde olduğu açıklandı. Okunacak olan eser’in yöresi, kime ait olduğu ve varsa hikayesi’nin bilinmesi gerekmektedir. Adayların belirlenen yaş sınırında olması da aranan özelliklerden biri.

İAKM ve Cemevi tarafından yapılan açıklamada, “Türkülerle buluşan gençlerimiz, İngiltere’de kurguladıkları yaşamlarına, türküleri, türkülerin hikayelerini ve o hikayelerin kahramanlarını dahil edecekler. Her türkü bağımsız ve özgürdür. Bu nedenle bu yarışma sadece semboldür, asıl olan her yarışmacının türkü söyleyecek olmasıdır. Amaç kazanmak değil, katılmaktır. Her ne kadar teknik olarak yarışmacılar derece alacak olsa da bizim gözümüzde katılacak olan her canımız birinci olacaktır. Çünkü her Can türkü söyleyecek” görüşlerine yer verildi. Yarışmaya katılmak isteyenlerin ve ayrıntılı bilgi almak isteyenlerin 07861899179,07897353435, 0758424811 numaralı telefonlara başvurabilecekleri kaydedildi.

841990cookie-check“Gençler Türkülerle Buluşuyor”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.