Gençlerin 3/2’si tanrı tanımaz

Yapılan araştırmada 13-18 yaş arası gençlerin 3’de 2’sinin Tanrı’ya inanmadığı ve “Big Brother” gibi reality reality television’ların (gerçek televizyonu) dinden daha çok önemli olduğunu düşündükleri ortaya çıktı.

Ünlü yazar Kevin Brooks kitaplarının basıldığı ‘Penguin’ yayınları tarafından 13-18 yaş arası ‘bin genç’ arasında yapılan araştırma, 13-19 yaş gençlerin yüzde 66’sının ‘Tanrısal varlığa’ inanmadığı, yüzde 50’sinin hiç‘dua’etmediği ve yüzde 16’sının ise daha önce hiç Kilise’ye gitmediğini ortaya koydu.

Gençlerin aile, arkadaşlar, para, müzik ve hatta “gerçek televizyon” (inançların üstünde) derecelendirildiği araştırma sonunda hazırlanan rapordaki diğer istatistiklerde, gençlerin yüzde 60’ının Kilise’ye sadece evlenmek veya vaftiz olmak için gittiği, yüzde 10’unun ‘reenkarnasyona’ (ruhun başka vucutla yeniden dünyaya gelmesi) inandığı ve sadece yüzde 30’unun ‘ölümden sonra yaşam’ olduğunu düşündüğü kaydedildi.

ZORUNLU DİN DERSİNE KARŞI

Araştırmada, gençlerin yüzde 91’inin başkalarına kendilerine arzu ettikleri şekilde davranılmasını konusunda hemfikir oldukları, yüzde 47’sinin ‘organize dinin’ dünyada yeri olmadığını ve yüzde 60’ının da ‘din eğitiminin’ zorunlu olmasına karşı oldukları belirtildi.

Yüzde 28 gibi düşük bir oranla Tanrı’ya en az inanan bölgenin ülkenin güney-doğusu olduğu belirtilen raporda, çocukların yüzde 59’unun dinin dünya üzerinde ‘negatif’ etkisi olduğuna inandıkları bilgisi yer aldı.

İngiltere Kiliseleri Sözcüsü, “Gençlerin bir çoğu bu aşamada neye inandıklarından emin değil. ‘Bilmiyorum’ ve ‘Tanrı’ya inanıyorum’ diyenlerin sayısı açıkça bunu gösteriyor” diye değerlendirdi.

İngiltere Humanist Birliği (BHA) Başkanı Hanne Stinson da,“Sonuçlar beni hiç şaşırtmadı. Sonuçların bazıları ise oldukça ilginç. Örnek olarak, genölerin sadece yüzde 4’ü hayatlarını en çok etkileyen şeyin Tanrı olduğunu inanıyor” diye ifade etti.

823750cookie-checkGençlerin 3/2’si tanrı tanımaz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.