Gençlerin hazırladığı Genç Ses çıkıyor

Gazeteciliğe meraklı gençleri meslekle tanıştırmak ve genç gazeteciler yetiştirmeyi hedefleyen “Bir Gazete Yapmak” adlı eğitim çalışmasına katılan gençlerin hazırladığı “Genç Ses” gazetesi önümüzdeki günlerde yayınlanıyor.


Gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Kadir Aktay’ın koordinatörlüğünde yapılan projenin yayın organı gazetenin manşetinde gençlerin yaptıkları Türkçe yayınlanan yerel medya takibi ve ölçümlemesine ilişkin haber yeralıyor. 


“Gençlik haberi istiyoruz” başlığıyla yeralan haberde gençler elde ettikleri gözlemler sonucunda yaşıtlarının gazetelere ‘magazin’ için baktıklarını vurgulayarak, toplum  haberlerine ve gençleri ilgilendiren haberlere daha fazla önem verilmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar.


Genç Ses gazetesinde ayrıca projeye katılan gençlerin yaptıkları rçportaj ve haberler yeralıyor. “Bir Gazete Yapmak” adını taşıyan projeye katılan ve Genç Ses adlı gazeteyi hazırlayan genç gazeteci adayları şunlar: Suna Bakır, Dilan Karakoç, Meral Özdemir, Hazal Demir, Ezgi Yadırgı, Ceylan İlik, Aslan Kayaardı, Hazar Denli, Elif Ergisi, Ezgi Ergisi, İbrahim Şanverdi, M.Talip Şanverdi, Sümeyya Şanverdi.


Üç bin adet basılan ve ücretsiz olarak dağıtılan gezete logo tasarımını Tuba Altunkaya, sayfa tasarımını ise Baki Erciyas yaptı.


Middlesex Universitesi Öğretim görevlilerinden Mehmet Ali Dikerdem, Haber Gazetesi Yayın Koordinatörü Mustafa Köker ve Haber Müdürü Kemal Erdemol’un konuşmacı olarak katıldıkları “Bir Gazete Yapmak” adlı proje Scarman Trust tarafından desteklendi ve Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der)’nde yapıldı.

810330cookie-checkGençlerin hazırladığı Genç Ses çıkıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.