Gençlik şöleni kutlandı

Walthamstow Harmony Hall’da gerçekleşen geceye çok sayıda genç katıldı. Kıbrıs Türk Örgütleri Konseyi Başkanı Akmen Ali Sıtkı, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı
Şener Sağlam, sekreter Servet Düzel, ADD kurucu başkanı Murat Vehbi,  Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Hayrettin Aydın ve İşçi Partisi İngiltere Temsiliciliği üyeleri de hazır bulundu.


Şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Ulusal Gençlik Platformu adına bir konuşma yapan Musa Ballıkaya, “Bizler Türk Gençliği olarak tarihsel gelenek ve göreneğimizle pekiştirdiğimiz, başı dik, onurlu,  haksızlığa ve esarete her zaman karşı gelen, isyankar karakterimizi, Atamızın vasiyeti olan gençliğe hitabeyle pekiştirerek yurdumuzu sonuna kadar savunmaya kararlıyız” dedi. 


Ballıkaya, “19 Mayıs hepimizin bayramıdır. Türkiye kurtuluş mücadelesine önderlik etmiş tüm gençleri burda yeniden anıyoruz” diyerek 19 Mayıs’ın Namık Kemal’lerden Deniz Gezmişlere kadar herkesin bayramı olduğunu söyledi.


UGP sekreteri Pınar Kargan da “Halkımızın toplumsal bağları günden güne zayıflamakta ve özellikle gençlerimiz kimlik ve kültür sorunu altında ezilmektedir” diye konuştu. 


Kargan, UGP’nin uzun dönem hedefinin topluma yön vermek olduğunu söyledi.


Gecede Öncü Gençlik Müzik Grubu ve da folklor oyunları da yer aldı.

791750cookie-checkGençlik şöleni kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.