‘Gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıydı’

Günay, ”Hrant Dink gerçekten farklı düşünceleri, zaman zaman sanki bizim resmi görüşlerimizi biraz sarsan düşünceleri olmasına rağmen gerçekten sevgisini, ilhamını Türkiye topraklarından alan gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıydı” dedi.


Bakan Günay, Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında ağaçlandırılacak Antalya’nın Serik ilçesine bağlı Gebiz Beldesi Yıkık Cami mevkisinde fidan diktikten sonra gazetecilere Hrant Dink cinayetinin birinci yıl dönümüne ilişkin bir açıklama yaptı.


Günay, bugünün Türkiye’nin acı günlerinden birisinin yıl dönümü olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:


”Aziz hatırasını saygıyla anıyorum. Faillerinin gereken cezayı göreceklerini umuyorum. Adaletten bunu bekliyorum. Hrant Dink gerçekten farklı düşünceleri, zaman zaman sanki bizim resmi görüşlerimizi biraz sarsan düşünceleri olmasına rağmen gerçekten sevgisini, ilhamını Türkiye topraklarından alan gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıydı. Bu anlamda Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek evlatlarından birisiydi. Ülkemiz için büyük bir kayıptır.”
Bakan Günay, bir gazetecinin ”Cinayetin aydınlatılamadığı” yönündeki sözleri üzerine, “Gereken titizlik gösteriliyor. Ama maalesef Türkiye’de zaman zaman bazen bu hain saldırıların arkasında karanlık güçler oluyor ve olabiliyor. Bir örtme perdesi, bir karartma perdesi de yaşanabiliyor. Bu suikastın hemen arkasındaki günlerde çekilmiş olan fotoğraflar, o fotoğrafların çekilmesine sebep olan bir takım kamu görevlilerinin bir anlamda suçu neredeyse içselleştirmiş olan bir takım resmi görevliler olduğunu hatırlıyorsunuz herhalde. Bütün bu süreç işimizi zorlaştırıyor” dedi. 


İLGİLİ HABERLER:


Hrant Dink’i hasretle anıyoruz
Dink ailesinden yeni bir suç duyurusu…
Londra’da Dink için protesto
Hrant Dink Vakfı çalışmalarına başladı…
Bu dünyadan Hrant geçti
‘Ermeni Cemaati Türkiye’den gidebilir’…
‘Dink’in ölümü 301. madde ile ilgili’…
Hrant Dink’in oğlu Arat’a 1 yıl hapis…
Hrant Dink’e ‘Seçkin İnsan’ ödülü…
Türüt ve Ozan Arif hakkında suç duyurusu…
Dink davasında 4 tutuklamaya ret…
Dink’in eşinden ‘takipsizlik’ kararına itiraz…

1054090cookie-check‘Gerçek bir Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıydı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.