Gezi gazisi: Adalet istiyorum

Gezi Direnişi’nde gözünden vurulan Sarıkaya, görme yetisini kaybedebilir.

38 yaşındaki, iki çocuk babası Erdal Sarıkaya, Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı plastik merminin isabet ettiği sağ gözünü kaybetti. 4 yıldan beri hem tedavi olmaya çalışıyor hem de hukuk mücadelesi veriyor. Sarıkaya’nın gözünü kaybetmesine neden olan polisler hakkındaki soruşturma ise hâlâ sonuçlanmadı. Şimdiye dek 6 savcının değiştiğini dile getiren Sarıkaya, “4 ameliyat geçirdim, gözüme mercek takıldı, gözün iç kısmı komple değiştirildi” diyor.

Sarıkaya, vurulma sonrası yaşadıklarını ise şöyle anlatıyor: “Tam göz merceğinden vurulmuştum. Gözüm dağıldı. İyi nişan alınmıştı. Yalnız gözü kaybetmedim. Gözün içinde de çok büyük tahribat var. İlk ameliyatı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde oldum. Burada gözün tamamı dikildi. Sonra göz tansiyonu başladı. Göz küçüldü ve çürüdü. Diğer gözü de kaybetme riski olunca Çapa Tıp Fakültesi’nde apar topar ameliyat edildim. Göz tamamen çıkarıldı, yerine protez takıldı. Göz yaşı kanallarım da paramparça olduğu, gözyaşı kanalları çalışmadığı için o bölüme cam tüpler takıldı. Göz yuvası şekil değiştiriyor, gözün içine konan materyalleri göz kabul etmiyor. İltihap oluyor, her gün üç, dört ağrı kesici alıyorum.”

Sarıkaya, geçen günlerde Beyoğlu Göz Hastanesi’nde dördüncü ameliyatını oldu. Gözyaşı bezlerini kuruttular, içerideki tüpler yeniden açıldı. Gözün arkasına, şeklini koruması için botoks dolgu yapıldı. 6 ay takip edilecek. Olumlu sonuç elde edildiğinde, uygulama birkaç kez daha yapılacak. İşler ters giderse, gözün içine yeni bir sistem konulacak. Diğer gözünün de etkilendiğini dile getiren Sarıkaya, “1 yıldır gözlük kullanıyorum ve numarası hızla artıyor. Çok fazla ameliyat oldum, bundan sonra yapılan ameliyatların yüzde 100 sonuç vermeyeceği söyleniyor” diyor.

Sarıkaya, soruşturmanın tamamlanmasını, faillerin bir an önce yargı önüne çıkarılmasını istediğini söylüyor. Adliye koridorlarında adalet aradığını dile getirerek, şöyle devam ediyor: “Evdeki çocuklara bile hasret kaldık. 4 yılda 6 savcı değişmesine karşın halen dosya soruşturma aşamasında. Savcılar korku ve baskı altında. Şehit edilen savcı Mehmet Selim Kiraz döneminde dosyamdaki görüntüleri savcıdan talep ettik. Ulusal kriminal büroya gönderdik, 5 polis deşifre oldu. Bunların soruşturma kapsamında ifadeye çağırılmasını talep ettik. Ama bu yapılmadı. Şu an görevli olan savcılığa valilikten gelen yazıda soruşturmaya gerek olmadığı belirtilmiş. Buna da itiraz ettik. Adalet istiyorum. Bir gözün bedeli olabilir mi? Günde 2-3 kez kaza geçiriyorum. SİBEL BAHÇETEPE – CUMHURİYET

2086530cookie-checkGezi gazisi: Adalet istiyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.