Gezi Parkı için acil destek çağrısı

Taksim Dayanışma’nın çağrısı aynen şöyle:

“GEZİ PARKINDA HUKUSUZ AĞAÇ SÖKÜMÜNÜ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORUZ , LÜTFEN DESTEK….

27 Mayıs gecesi 22.30-24.00 saatleri arasında yol yapımını sürdürmekte olan yüklenici firma Kalyon İnşaat’a ait kazıcı-kırıcı iş makineleri ile Taksim Gezi Parkı’nın içine doğru tecavüze başlanmıştır. Parkın Elmadağ yönüne bakan cephesinde ağaçlar köklerinden sökülmeye, parkın toprağı kazılmaya, duvarlar yıkılmaya başlanmıştır. Parkı yok eden, ağaçları kökünden söken bu çalışmalar onaylanan imar planı tadilatına ve yol projesine uygun değildir ve hukuka aykırıdır.

23.00 sularından beri onlarca kişi Taksim Gezi Parkı’na sahip çıkmak, hukuka ve imara aykırı bu yıkıma engel olmak için Taksim Gezi Parkı’nda bir araya geldik. O saatten beri Taksim Gezi Parkı’ndayız ve sayımız gittikçe artıyor. Bu sabah 11.50 sularında iş makineleri tekrar Taksim Gezi Parkı’na doğru ilerlediyse de varlığımız nedeniyle parka giremediler.

Bu dakikadan itibaren herkesi Taksim Gezi Parkı’ndaki sökmelerine müsaade etmediğimiz ve etmeyeceğimiz ağaçların altına bekliyoruz. Bu akşam 19.00’da herkesi Taksim Gezi Parkı’nda geniş katılımlı bir toplantıya davet ediyoruz.

Yemeğini/ yüreğini/ sanatını / çocuğunu / aklını / çadırını / KENDİNİ kap da gel!

Parklar, meydanlar, sokaklar, mahalleler, bu kent bizim.”

1551010cookie-checkGezi Parkı için acil destek çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.