Gezi Parkı’ndaki nöbete müdahale

Polis, Taksim Gezi Parkı’ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için 4 gündür nöbet tutan gruba saat 05.00 sıralarında gaz bombası, biber gazı ve TOMA araçlarıyla müdahale etti. Müdahale sırasında yaralananlar oldu.

Polis, eylemcilere ait çadır stand ve flamaları kaldırdı. Zabıtalar da çadırları kamyonetlere yükleyerek alandan çıkardı.

Müdahale sonrası gruplar Harbiye ve İstiklal Caddesi’ne doğru dağıldı. Çevik kuvvet ekipleri ara sokaklara dağılan gruba biber gazı sıktı, bazı kişileri gözaltına aldı.

Taksim Gezi Parkı’nın etrafını demir bariyerlerle kapatan çevik kuvvet ekipleri alana girişlere izin vermiyor.

Gece geç saatlerde eylemcilere destek vermek için gezi parkına gelen CHP milletvekilleri İlhan Cihaner ve Müslim Sarı da gazdan etkilendi. İlhan Cihaner, “Valiyi, emniyet müdürünü aradım, hiçbiri telefonunu açmadı” dedi. Milletvekilleri biber gazı atılmasının durdurulmasını istedi.

6 KİŞİ KAFA TRAVMASI GEÇİRDİ
Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Divan Oteli’nin önünde basın açıklaması yapıldı.

Burada Tabip Odası adına yapılan açıklamada 6 kişinin kafa travması nedeniyle yoğun bakımda olduğu bildirildi.

‘MÜDAHALE DEĞİL SALDIRI’
CHP milletvekili İlhan Cihaner, hükümetin İstanbul’a, doğasına, ağacına özetle insani olan her şeye saldırı başlattığını söyledi. Cihaner, “Sabah saatlerinde şunu gördük; devlet vatandaşına tuzak kurdu. Sabah hiçbir uyarıda bulunmadan gaz bombaları, TOMA’larla saldırdı. Bu bir müdahale değil, saldırı” diye konuştu.

Basın açıklaması sonrası polisin gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ettiği, yaralıların olduğu bildirildi. Yaralıların arasında gazeteci Ahmet Şık’ın da olduğu belirtiliyor.

1383480cookie-checkGezi Parkı’ndaki nöbete müdahale

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.