Gik Der Başkanı’na polis dayağı

8 Haziran Pazartesi günü meydana gelen olayda Avcıl’ın güvenlik görevlileri ve polisler tarafından ‘ırkçı’ söylemlerle yüzlerce kişinin gözleri önünde saldırıya uğradığı ve hırpalandığı açıklandı. Avcıl’ın saldırı sonrası kafası ve kollarında yaralar ve çatlaklar oluştuğu belirtildi.

Konuyla ilgili Gik-Der Yönetim Kurulu açıklamasında, “8 Haziran Pazartesi günü Hiçbir gerekçe gösterilmeden alışveriş merkezine sokulmayan arkadaşımız nedenini sorduğunda yasak olduğu söylenmiştir. Zorla dışarı çıkarılmaya çalışan görevlisine direnen ve nedenini öğrenmeden dışarı çıkmayacağını söyleyen İbrahim Avcıl’a gelen polisler ve güvenlik görevlileri ırkçı hakaretler ve küfürler eşliğinde saldırılmıştır” denildi.

“Gösteri sonrası yaşanan bu olayın, çıkardıkları anti terör yasaları ve uygulamalarıyla polis devleti olma yolunda yürüyen İngiltere devletinin gerçek yüzünü bir kez daha açığa çıkarmıştır” denilen açıklama şöyle devam etti:

“Arkadaşımız gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü karakolda ise, “defol ülkene git” vb ırkçı söylemler ve ağza alınmayacak küfür ve hakaretlere maruz kalmıştır. Gecici olarak gözaltından 1 Temmuz 2009 tarihinde karakola dönmesi koşulu ile bırakılan arkadaşımızla ilgili tutuklama gerekçesi ise “hırsızlık” olarak belirtilmiştir. Polisin kendini aklamak için, yanında başka arkadaşlarımızda olan İbrahim Avcıl’a dönük bu düzmece tutanağın ne anlama geldiğini daha önce bir çok örnekte olduğu gibi çok iyi biliyoruz. Brezilyalı elektirik işçisi Menezes’i kafasına 8 kurşun sıkarak öldürdükten sonra “teröristi öldürdük saldırıyı önledik, haftalardır bu kişi takip altındaydı” diyenler, polis jopuyla katledilen Ian Tomlinson için kalp krizi geçirerek öldü diye doktor raporu alanlar hep aynı sistemin koruyucularıydı. Onun için biz onları ve yalanlarını çok iyi tanıyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar olarak Göçmen işçiler Kültür Derneği Başkanı İbrahim Avcıl’a dönük ırkçı polis şiddetini protesto ediyor, sorumlular hakkında derhal işlem yapılarak görevlerinden alınmalarını istiyoruz…”

823250cookie-checkGik Der Başkanı’na polis dayağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.