Gitmek mi zor, kalmak mı?

Bunun için ayrılan 8 milyon Dolarlık bütçeden arazi sahiplerine topraki kamulaştırma bedeli olarak “gıdım gıdım” para ödenmesi tepkiye yol açtı. Hükümetin satın alacağı sınır boyunda nasıl bir önlem kuracağı ise henüz açıklığa kavuşmadı. Kanada sınırı boyunca tel örgü, duvar kurulması yahut başka fizikî önlemler alınması ihtimalleri her iki tarafı şimdiden rahatsız ediyor.

Kanada sınırına bitişik Vermont Eyaleti’nde 200 yıldır aileden kalma çiftliği bulunan Rainvilles ailesine 15 dönüm civarında olan toprağı için 30 bin Dolar ödenmeye kalkışınca, mesele mahkemeye intikal etti. Haber Vermont ve Boston gazetelerinde yer aldı. Rainvilles ailesi, “Hükümet elinde silah, başına dayamış, ya sat ya da satacaksın diyor, elden ne gelir” dedi. Rainsvilles ailesinin karşılaştığı bu zorlama, “Bu durumda gitmek mi zor, kalmak mı” diye vurgulanan deyişe uyuyor.

Buna benzer haberlerin son günlerde önce yerel basına, sonra ABD’nin ulusal medyasına yansımasından sonra dikkatler bu bölgeye çevrildi. ABD Anavatan Koruma Dairesi tarafından yapılacak kamulaştırmalardan sonra köylüler, çiftçiler ve arazi sahipleri Kanada sınırını terk edecek, ancak bunların yerine boşalan topraklarda nasıl önlem alınacak sorusuna yanıt henüz verilmiyor. Kamulaştırmaların hızla devam ettiği de bildirildi.

1504780cookie-checkGitmek mi zor, kalmak mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.