‘Gizli Alman vatandaşı’ avı başladı

Bavyera’da 46 bin mektup gönderilecek. Münih’de bir basın toplantısı düzenleyen Eyalet İçişleri Bakanı Günther Beckstein, 1 Ocak 1998’den sonra eyalette Alman vatandaşlığına geçen 46 bin Türkiye kökenliye mektup göndereceklerini açıkladı.

1 Ocak 2000’den sonra çifte vatandaşlığın resmi olarak yasaklandığını söyleyen Beckstein, gönderilen mektupları alan vatandaşların durumlarına denk düşen bölümleri işaretleyerek yetkili dairelere göndermelerini istedi.

Beckstein, Türkiye kökenli vatandaşlardan gelen mektuplara en geç 30 Haziran’a kadar yanıt vermelerini isteyerek, gelecek yanıtlara göre oturum, çalışma ve yeniden Alman vatandaşlığına geçme başvurularının ele alınacağını söyledi.

Bavyera’da 1998’den bu yana toplam 46 bin kişi, Türk vatandaşlığından çıkarak Alman vatandaşı olmuş. Bunlar arasında en az 10 binin ise yeniden Türk vatandaşı olduğu tahmin ediliyor. Bavyera çapında, 7 binden fazla kişi de Türk vatandaşlığından çıkmadan Alman vatandaşı olmuş. Bunlar ”legal çifte vatandaş” olarak kabul ediliyor.

Bilindiği gibi, ilk önce Kuzey Ren Vestfalya eyaleti, yaklaşan seçimler dolayısıyla yaklaşık 70 bin Türkiye kökenliye ”sorgu mektubu” göndermişti.

 

1104570cookie-check‘Gizli Alman vatandaşı’ avı başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.