Gizli servis MI5’ten virüs soruşturması

MI5 soruşturmasının El Kaide’nin böyle bir yolla öldürücü virüs elde etme tehlikesine karşı yapıldığı bildirildi.


Bu laboratuvarlarda çalışan kişilerin sadece kendileri değil, bütün aile geçmişlerinin araştırıldığı, bunun yanı sıra siyasi eğilimleri ve yakın çevrelerinin de soruşturulduğu kaydedildi.


Hastaneler, üniversiteler ve özel şirketlere ait 800 laboratuvarda çalışanların “ebola” gibi öldürücü virüslere kolayca ulaşma şanslarının bulunması nedeniyle böyle bir soruşturmanın başlatıldığı, ayrıca Sağlık ve Güvenlik Kurulunun da laboratuvarlara ani kontroller ve detaylı incelemeler için baskınlar düzenlediği bildirildi.


Bu arada laboratuvarların bulunduğu binaların güvenliğinin de kontrol edildiği, bu binalara girmenin kolay olup olmadığı, girilebilmesi halinde öldürücü virüslere ulaşma ihtimalinin ne kadar yüksek olduğu gibi unsurların da araştırıldığı ifade edildi.


İngiltere 2003 yılında bir öldürücü virüs saldırısı tehlikesi geçirmiş, Kemal Bourgass’ın kuzey Londra’daki bir evde öldürücü ricin maddesi üretmeye çalıştığı belirlenmişti. Olay yerinden kaçmayı başaran Bourgass, daha sonra Manchester’da bir polis memurunu öldürdükten sonra yakalanmıştı. Bu kişi halen müebbet hapis cezasını çekiyor.

811410cookie-checkGizli servis MI5’ten virüs soruşturması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.