GİK DER: BNP’ye oy vermeyin!

GİK DER’in “Faşizme ve ırkçılığa karşı halkların kardeşliği bayrağını yükselt” başlıklı açıklaması aynen şöyle:

4 Haziran Perşembe günü Avrupa parlamentosu seçimleri gerçekleşecektir. Londra tek bir seçim bölgesi olarak seçimlere katılacak. Ve toplamında 8 Avrupa parlamentosu üyesi seçecektir.

Bu seçimlerde azınlık bir partinin yüzde 7 ya da 8 oranında oy alması Avrupa parlamentosuna girmesi için yeterli. Bu yıl Irkçı ve faşist bir parti olan BNP buna dayanarak Avrupa parlamentosuna milletvekili göndermeyi hedeflemektedir. Böylesi bir sonuç BNP’nin Avrupa parlamentosunda ırkçı ve faşist düşüncelerini yaymasına ve daha fazla meşrulaştırmasına vesile olacaktır.

İşçiler ve emekçiler Neo Liberal politikalardan ve özeleştirmelerden dolayı her gün biraz daha yoksullaşmakta. İşçi ve emekçilerin kaderi onların sosyal ve siyasal haklarını gasp edenlerin ellerine bırakılmaktadır. Yerli işçi sınıfı ve göçmen işçi sınıfı arasında bilinçli bir şekilde düşmanlık yaratılmakta ve kendi sınıf kardeşlerine karşı provoke edilmektedirler. BNP gibi ırkçı ve faşist partiler bilinçli bir şekilde meşrulaştırılmaktadır.

Ancak BNP meşru bir parti değil, Hitler geleneğini takip eden ırkçı ve faşist bir partidir.

Biz Göçmen İşçiler Kültür Derneği olarak bu seçimlerde tüm üye ve dostlarımızın tercihlerini sendikacı, ilerici ve demokrat adayların içerisinde yer aldığı NO2EUYESTO DEMOCRACY adlı oluşumu desteklemeye oylarını bu adaylara vermeye davet ediyoruz.

822970cookie-checkGİK DER: BNP’ye oy vermeyin!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.