GİK-DER’den açılış etkinliği

23 Eylül Pazar günü kalabalık bir katılımla yeni dönem çalışmalarının açılışını yapan GİK-DER etkinliği sinevizyon gösterimi ile başladı.


GİK-DER Başkanı Hatice Güden açılış konuşmasında şunları söyledi:


“Dünyada ve yaşadığımız Avrupa topraklarında aşırı kar hırsının doğurduğu karabulutlar dolaşıyor tepemizde. Göçmenler başta olmak üzere işçi ve emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırılar peş peşe devam ediyor. Eğitiminden sağlığına, barınma hakkından serbest dolaşım hakkına kadar pek çok insani haklarımız ellerimizden alınmaya çalışılıyor. Irkçılık körüklenerek kardeş halklar birbirine boğazlatılmaya çalışılıyor. Sınırdışı kamplarında ve sokaklarımızda intiharlar arttı. Uyuşturucu, çete-mafya bataklığı çocuklarımızı, gençlerimizi yani geleceğimizi karartmaya devam ediyor. Böylesi zamanlarda işçi ve emekçilerin, ezilen göçmenlerin daha çok örgütlenmeye ve dayanışmaya ihtiyacı var. Başta göçmenler olmak üzere, işçi ve emekçilere yönelik saldırılara, çalınan geleceğimize karşı kurumlarımız aracılığıyla yanıt olabiliriz. Kurumumuz, yeni döneme bu ihtiyaçları gözeten çalışma programları ile girdi. Eğitiminden kültürel faaliyetlerine, sosyal etkinliklerine ve kampanya çalışmalarına kadar alternatif bir seçenek yaratmaya çalışacağız…”


Hafta Sonu Okulu öğretmeni ve koordinatörü Bedriye Avcıl, Kadın Komisyonu temsilcisi Emine Yoca, Gençlik Komisyonu temsilcisi İbrahim Avcıl, Kültür Komisyonu adına Kemal Denli Tiyatro eğitmeni Umut Ulaş Er, halkoyunları eğitmeni Nevzat Özdemir birer konuşma yaparak bu çalışma yılı için çıkarmış oldukları programları aktardılar.


FOTOĞRAF: GİK-DER Başkanı Hatice Güden

805420cookie-checkGİK-DER’den açılış etkinliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.