Gökbilim tutkunları Saklıkent’te buluşuyor

Her yıl gökbilim tutkunlarını ağırlayan Antalya Saklıkent, bu yıl 13. düzenlenecek olan TÜBİTAK Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği ile çok sayıda gökbilim meraklısına ev sahipliği yapacak. İlki 1998 yılında TÜBİTAK Bilim Teknik Dergisi öncülüğünde gerçekleşen şenlik, sayıları giderek artan gökbilim meraklılarının heyecanla beklediği bir etkinlik haline geldi.

KENDİ TELESKOPLARINI YAPACAKLAR

TÜBİTAK Gözlemevi Müdürü Prof. Dr. Zeki Eker, şenlikle ilgili yaptığı açıklamada, Geçmiş yıllarda amatör gökyüzü meraklılarına yönelik etkinliklerin yok denecek kadar az olduğunu belirterek bugün benzer etkinlikler üniversitelerin ve kolej gözlemevleri bünyesinde sıklıkla yapıldığını vurguladı. Bu tür etkinliklerin, meraklıların kendi teleskoplarını yapabilmelerine yardımcı olacak kadar zenginleştiğini ifade eden Eker, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin resmi web sayfasında yer alan açıklamasında, ulusal bir kimlik kazanan bu gökyüzü gözlem şenliğini aynı şevk ve heyecanla gerçekleştirmeye devam ettiklerinin altını çizdi.

ÇOCUKLARA YÖNELİK ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILACAK

Eker, gökbilim tutkunlarını Saklıkent’in yıldızlı gökyüzü altında buluşmaya davet ettiği açıklamasında, “13. Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliği’nde temel bilgilerin verileceği görsel ağırlıklı seminerler, gökyüzünü tanıtmaya yönelik çıplak gözle gözlemler, çeşitli teleskoplarla gözlemler, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi ziyareti, çocuklara yönelik atölye çalışmaları ve yarışmalar yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

1506570cookie-checkGökbilim tutkunları Saklıkent’te buluşuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.