Gökçek O iddialar için “İftira” dedi

Daha önce twitter üzerinden iddiları cevaplayan Melih Gökçek Yurt Gazetesi’nde yayınlanan “LivCom Ödüllerinin rüşvet karşılığı alındığı” iddialarını belgelerle yalanladı.

Gökçek, “UNEP biliyorsunuz BM’nin çevre programı, UNEP’in resmi internet sitesi var. Resmi internet sitesinde partnerlerini tek tek söylüyor. Ödül dağıtma konusundaki partnerlerini söylüyor, Livcom üçüncü sırada diyor. Yani bu haberi yapan gazete resmen yalan söylüyor ve iftira ediyor. Livcom ile BM ‘in, UNEP’in yapmış olduğu anlaşmayı İngilizcesini de Türkçesini de dağıttım. Demek ki neymiş? İrtibatı varmış. Demek ki bu Yurt gazetesi denilen CHP’Li vekilin gazetesi yalan söylüyormuş, iftira atıyormuş” dedi.

Bağımsız dergisinin ikinci sayısında İrfan Taştemur imzasıyla yayınlanan haberde, “Ankara’ya BM’den onaylı En Yaşanabilir Kent Ödülü verildi” haberlerinin doğru olmadığı belirtilmişti. Haberdeki iddiaya göre; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek’in büyük bir basın açıklamasıyla duyurduğu ödül, İngiltere’nin Reading Belediyesi’nde Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ndeki memuriyetinden ayrılan uyanık bir İngiliz tarafında idare edilen bir şirketten alınma…

LIVCOM’UN AÇIKLAMASI

Öte yandan LivCom Awards Yöneticisi Alan Smith de Açık Gazete’ye gönderdiği mesajda Taştemur’un düzmece haber ürettiği ve haberin gerçekleri yansıtmadığını öne sürerek, kurumun itibarını korumak için yasal başvuru haklarının saklı olduğunu belirtti.

İLGİLİ KÖŞE: Açık Gazete: Olmadı Sayın Gökçek…

846560cookie-checkGökçek O iddialar için “İftira” dedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.