Göklerin yaramaz çocuğu

“Bir de ölüler ülkesinin tanrısı olan Hades ile eşi Persephone’ye hizmet etmeni istiyorum. Onların yaşadığı yere inmek, hele tekrar çıkmak hiçte kolay değil. Ama çevikliğinle, zekanla ve kurnazlığınla bu işi sen kolaylıkla başarabilirsin.Sandaletlerin, şapkan ve asan da sana yardım edecek. Bana soracağın bir şey var mı?”


“Evet” dedi Hermes dudaklarında arsız bir gülümsemeyle. “Yerini bana ne zaman devretmeyi düşünüyorsun?” Apollon’un dudakları büzüldü, yüzü aydınlandı ve kahkahalar atarak gülmeye başladı.


“Vay arsız yumurcak! Demek Zeus babanın tahtına göz diktin, öyle mi?” 


Robert Krugmann, Merkür’ü böyle tanımlıyor Mitoloji Serisi adlı yapıtında.  


İşte, altın sandaletleriyle denizlerin ve karaların üzerinde yelden hızlı yol alan, Tanrı’ların habercisi Hermes veya iletişim sembolü  muzip, kıvrak zeka enerjisi ile yüklü Merkür… 


İkizler ve Başak burçlarında baş rol oynayan, küçücük hacmiyle boyundan büyük  enerji akıtan Merkür, akılsal, zihinsel ve bedensel iletişimi; kendimizi ifade edebilme yeteneğini sembolize etmektedir. Günlük hayatımızda, sıradan sayılacak haberlerden en ciddi  konulara  kadar  enerjisinin olmadığı hiçbir alan yoktur. İş anlaşmaları, kontratlar, randevular, yolculuklar, iletişim ve  alış veriş gibi aktivitelerimizi bu ufak gezegenin yaydığı enerjiye borçluyuz. 


Merkür normal yörüngesinde  ilerlerken olayları başlatmaya neden olmaz. Ama,  retrograt hareket ettiğinde işler değişir. İç alemimizde  parlak bir yolculuğa çıkan zihin faaliyetleri, bilincin derinliklerinde gizlenen algılama kapasitesini bilinç üstüne taşımamıza olanak verir. Ayrıntıları daha bir fark ederiz. Aklımız alışık olmadığımız  biçimde çalışır. Bir şeyle meşgul olurken diğer bir konuyu düşünür, “Şu işi bitireyim, filan kişiyi arayayım, şunları söyleyeyim” deriz. Sürekli düşünce üreten zihnimiz, hemen başka bir fikre yönelir ve biz, az önce düşündüklerimizi uyguladığımızı  zannederiz.


Merkür’ün retrograd oluşu kendini‘gecikmelerle’ gösterir. Önemli bir randevuya gitmeyi unutabiliriz. Telefonumuz çalışmaz. Bilgisayar , faks gibi komünikasyon cihazları arıza sinyali verir. Posta gecikir, mesajlar gitmeleri gereken yere bir türlü ulaşamazlar. Evraklarımız (gözümüzün önünde olduğu halde) sırra kadem basarlar! Velhasıl, iç alemimiz pırıl pırıl olduğu halde, zihnimiz uyuşmuş gibidir. Bu durumu hızla akan otoyolda trafiğin birden durması gibi tarif edebilirim. Oysa her şey normaldir, sadece alışık olduğumuz algılama biçimi değişmiştir.


Detaylara daldığımız için ana temayı gözden kaçırabilir, sentez yapmakta güçlük çekebiliriz. Muzip Merkür, espri yeteneğini de stimüle ettiğinden, arap saçına dönen işleri mizaha dökerek anlatmamıza yardım eder. “Başıma gelen olaya inanmazsınız, şaka gibiydi!” cümlelerini kullandığınızda, Hermes’i yad etmeyi unutmayın!


Yılda üç veya dört  kez gerçekleşen  bu retrograd enerjiyi en verimli şekilde kullanmanın  formülü, dikkatimizi düşünce akışımıza yöneltmektir. Birden ortaya çıkan olaylar karşısında ani karar vermekten kaçınarak, konunun üstünde biraz düşünmektir. Önemli bir belgeyi imzalamadan önce iyice gözden geçirmek yararlıdır. Ayrıca, yarım kalmış konuları bitirebilmemiz için eşsiz bir ‘temizlik ve düzenleme’ dönemidir. Enerjiyi duyumsayıp, tecrübe edince göreceksiniz ki, ona ayak uydurmaya çalışmak son derece eğlencelidir…  


Mart yılın ilk Merkür retrogradı…


Bu yılın ilk Merkür retrosu 19 –Mart 13 –Nisan tarihleri arasında gerçekleşiyor. Bu dönem içinde ani dürtülerle karar almak, yeni bir konu başlatmak, kontrat ve anlaşma yapmak için uygun değildir. Başlamış işler, alınmış kararlar aynen uygulanmaya devam eder.


Önemli bir haber, evrak, paket gönderecekseniz, son gün ve son saatlere bırakmamalısınız.Gecikmeler ve karışıklıklar işlerinizi aksatmasın. Dikkatinizi yüksek tutmakla, günlük programınızı size hatırlatacak tedbirler almakla, ağırlaşan zihninizi hareketlendirmeniz kolaylaşır.


Bu gökyüzü konumu bütün burçları etkiler ama Koçlar ve Teraziler biraz daha derin etkilenecekler. Atılgan Koçlar, derin soluk alacak ve yaptıklarını gözden geçirecekler.Randevusunu unutan arkadaşlarınızı hoşgörüyle karşılayın.

721260cookie-checkGöklerin yaramaz çocuğu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.