Göçükteki işçilerin cesedine ulaşıldı

Göçükten son olarak çıkartılan 10 işçinin cesedi, Bursa Adli Tıp Kurumuna kaldırıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kurtarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucu cenazelerine ulaşılan 10 işçinin cesetleri, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Bu arada, cesetlerin çıkarılmasının ardından uzman ekiplerin de olayın meydana geldiği maden ocağında inceleme yapacağı belirtildi.

GÜNEŞİN YÜZÜNÜ GÖRMÜYORDU

Kardeşinin, ailesinin oturduğu Kütahya’nın Gediz ilçesine bağlı Yağmurlar köyüne 2-3 ayda bir gidebildiğini belirten Baştepe, şunları söyledi:

”9-18 yaşları arasında 4 kızı var. Onları çok seviyor, ama ekmek parası için yüzlerini belirli aralıklarla ancak görebiliyordu. Köyde kendi yaptırdığı bir ev vardı. Onun borcunu ödemek için ailesinden uzakta yerin metrelerce altında çoğu dönem güneşin yüzünü görmeden çalışıyordu.”

Öte yandan, göçük altında kalan Murat Aydın’ın eşi Fatma Aydın ve yakınları da maden sahasında sinir krizleri geçirdi.
Kızılay’ın, sosyal destek uzmanları ve diğer işçi yakınları tarafından yatıştırılmaya çalışılan Fatma Aydın, göçük altındaki eşine ”Gel artık, yolunu gözlüyoruz” diye seslendi.

İŞÇİLERİN KİMLİKLERİ

Maden ocağındaki göçükte hayatını kaybeden 19 işçinin isimleri şöyle:

Şenol Kurt, Ali Kazan, İzzet Kuşoğlu, Murat Aydın, Emir Ali Turhan, Murat Hanay, Mehmet Banbal, Seyit Ali Akduman, Mehmet Kuşoğlu, Yusuf Karaca, Erol Boran, Yunis Arçiçek, Ramazan Baştepe, Ertuğrul Demiray, Yahya Arabozan, Erol İkiz, Muammer Aktaş, Ahmet Çetin ve Mehmet Çetin.

1226740cookie-checkGöçükteki işçilerin cesedine ulaşıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.