Gökyüzü tutkunları Antalya’da buluşuyor

TÜBİTAK Bilim ve Teknik ve Bilim Çocuk dergilerinin TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin desteğiyle düzenlediği şenlikte, gökyüzü gözlemlerinin yanı sıra çok sayıda etkinlik yer alıyor.

Atölye çalışmaları, akanyıldız gözlemleri, basit teleskop yapımı ve gökyüzü fotoğrafı çekimi ile bu çalışmaların bilgisayar ortamında işlenme teknikleri hakkında katılımcılara bilgi verilecek.

Türkiye’nin en büyük teleskopuna sahip olan, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi’nin  yanı başında, Bakırlıtepe’nin eteklerinde bulunan Saklıkent’te gerçekleştirilecek olan şenliğin, amatör ve profesyonel gökbilim tutkunlarının yanı sıra sıradan gökyüzü meraklılarını da ağırlayacağı belirtildi.

Gökyüzü gözlemleri için ideal koşullara sahip bulunan Saklıkent’te, şenliğin yapılacağı tarihlerde yılın en etkin gökbilim olaylarından biri kabul edilen Perseidler’in de yoğun olarak 12 Ağustos gecesi izlenebileceği açıklandı. 

Ulusal Gözlemevi’nin de ziyaretçiler tarafından gezilebileceği şenlikte, teleskop binaları, teleskoplar ve burada yapılmakta olan çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verilecek.  Ülke genelinde çalışmalar yapan amatör gökbilim topluluklarının da katılacağı şenlik boyunca, gökyüzü tutkunlarının çalışmalarını birbirleriyle paylaşma olanağı yaratılacak. Türkiye genelinde faaliyet gösteren bazı teleskop firmalarının da davet edildiği şenlikte, gökbilimcilerin ulaşmakta zorluk çektiği firmalarla kolayca iletişim kurmaları sağlanacak.

Saklıkent’te bulunan motellerde konaklayacak olan katılımcıların, bölgedeki yatak sayısının sınırlı olması göz önüne alınarak ayrıca kamp yapabilme olanaklarının da bulunduğu belirtildi. Deniz seviyesinden 2000- 2500 metre yükseklikte bulunan bölgenin, üç gün iki gece boyunca  gökyüzü tutkunlarının akınına uğraması bekleniyor.


 

1111940cookie-checkGökyüzü tutkunları Antalya’da buluşuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.