Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar…

Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar; oradan bize bakıldığında biz de çok yalnız mı görünüyoruz? Siz de bizden birini seçip, bu benim yıldızım mı diyorsunuz acaba? İki yıldızın ayrılması gibi mi, iki sevgilinin birbirinden ayrılması siz de de?


Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar;  şu bizim kapıcı Kemal de seçti mi aranızdan birini?…   İşim dediğim; kağıdım, kalemim, monitörüm, mousepadim, onların bir katkısı olur mu sizlere? Beni seçmeyin yıldızlar beni seçmeyin. Ben aranızdan birini çoktan seçtim bile.


‘Ben böyle biriyim işte, bu gün yanındayım, yarın yokum’ diyen bir yıldız kayıp gitmiştir çoktan, kurtarın kendinizi oyalanmaktan. Suskunluklarla büyür ayrılıklar. Siz hiç ‘hoşçakal’ diyen bir yıldıza  rastladınız mı? …  ya ‘seviyor musun’ diye sormaya korkan dudaklarınızda isminiz daha ne kadar yaşar ? O’nda bağlanır tüm kavşaklar, sapaklar, tali yollar ve  siz  ipek yolu gibisinizdir yolunuz Bağdat’a çıkar, heybenizde binbir çeşit zenginlikteki baharatla… ama nereye kadar?  Acıtmaz canınızı bir ismin  Ahmet, Mehmet, Ayşe olması, asıl acıtan bundan böyle bir başkasına bakacağı fikridir, bir zamanlar size baktığı gibi…


Yıldızları seyrediyorum geceleri. Yalnızlar hepimiz gibi.  Kimbilir onlarda seçiyorlar bizim onları seçtiğimiz gibi. Ve aralarından biri kayıyor zaman zaman, işte o zaman gidiyor boşluğa terkedilen bir sevgili. ‘Giden değil kalandır terkeden’ diyor biri, ‘belki bir duruş şeklidir yollar’ diyor diğeri. Sürgünlerin bittiği yerde yeni bir hayat başlıyor  ve yeni bir yıldız  böyle doğuyor belki. Dostlar abartıyorsun diyorlar . Oysa  mühim olan içinizde biriktirmektir seçtiğiniz yıldızın  ışığını.


Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar, sizde bir yıldız için mi beklersiniz ? Bir sevgilinin ismi ancak bir yıldızın isminde tereddütsüz güzel. Bizim market, kapıdaki bekçi, kasap ve diğerleri, hepimiz tek bir yıldız için bekleriz müebbeti. Sevgi alınamaz köşedeki bankadan yüksek kredilerle.Onurun  mesleği, zengini, fakiri, hizmetlisi, fabrikatörü olmaz. Aşk laf olsun diye yaşanmaz… Siz; siz olduğunuz için vardır sevgi ve satin alamayacaginiz kadar imkansizdir, tipki gökyüzündeki yildizlar gibi.


Dostlar abartıyorsun diyorlar … Oysa bir yemeğe ne kadar malzeme katarsanız o kadar güzel olur lezzeti.


Dostlar abartıyorsun diyorlar… Bilmiyorlar ki o yıldıza verdiğim değerle anlam bulur sevgi.


 

680570cookie-checkGökyüzünde yalnız gezen yıldızlar…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.