Gül: AB birinci derece önemde

Gül, Devlet Konukevi’nde bu sabah başlayan Türkiye-AB Troykası toplantısından sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, NATO-AB ilişkileri, İran, Irak, Ortadoğu, Avrupa’nın güvenliği ve Kıbrıs konularının  toplantının gündem maddeleri arasında yer aldığını kaydetti.


Türkiye ile müzakerelere başlama kararı alındığında ”Türkiye’nin kritik eşiği aştığı” ifadelerinin kullanıldığına değinen Gül, ”Bu da demektir ki daha yapılacak konular ve hazırlıklar var” dedi. Gül, 17 Aralık Brüksel zirvesinden bu yana reformlara ilişkin çok sayıda yasanın meclisten geçtiğini de kaydetti.


AB Dönem Başkanı Lüksemburg’un Dışişleri Bakanı Jean Asselborn da Türkiye’nin AB süreci çerçevesinde son derece önemli reformlara imza attığını belirterek, ”Reformların ritminin ve bütünlüğünün muhafaza edilmesinin çok önemli olduğunu” söyledi.


Asselborn, toplantıda öncelikli olarak reformlar konusunu ele aldıklarını belirterek, Gül’ün kendilerine özellikle hukuki alanda yapılan değişikliklere ilişkin bilgi verdiğini bözlerine ekledi.

1019450cookie-checkGül: AB birinci derece önemde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.