Gül, ABD’de

Gül, Ankara’dan hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD’yi ziyaret ederek, hem geçen mart ayında elinde olmayan sebeplerle gerçekleştiremediği ziyareti yerine getirmiş olacağını hem de ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın ziyaretine karşılık vereceğini söyledi.


Gül, ziyareti sırasında Rice’ın yanı sıra ABD Başkanı George Bush’un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley, Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Eşbaşkanı Robert Wexler ve ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Richard Lugar ile görüşeceğini, Türk-Amerikan Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleriyle bir araya geleceğini ve Washington’daki Türk toplumu temsilcileri, çeşitli düşünce kuruluşları ve Amerikan basınının temsilcileriyle toplantılar yapacağını kaydetti.


Bu ziyaretinin Türkiye ile ABD arasında köklü geçmişe dayanan işbirliğinin her alanda daha da geliştirilerek derinleştirilmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Gül, görüşmelerde ikili ilişkilerin yanında bölgesel ve uluslararası sorunları da ele alacaklarını belirtti.


Gül, ABD Dışişleri Bakanı Rice ile görüşmenin ardından, Rice’ın nisan ayındaki Türkiye ziyareti sonrasında çalışmalarına başlanmış olan Ortak Vizyon Belgesini kamuoyuna açıklayacaklarını da bildirdi.


Dışişleri Bakanı Gül, 6 Temmuz akşamı ABD’den ayrılacağını ve 7 Temmuzda Türkiye’de olmayı öngördüğünü de sözlerine ekledi.


 

1031790cookie-checkGül, ABD’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.