Gül adaylıktan çekildiğini açıkladı

Gül, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, 9 Mayıs Çarşamba günkü cumhurbaşkanı seçim turunun yapılmasını anlamsız gördüğünü söyledi.


TBMM’nin itibarını, siyasetin onurunu düşündüğü için nafile turların gereksiz olduğuna inandığını belirten Gül, bunların acı tecrübelerini daha önceki yıllarda gördüklerini, Türk siyasetinin şahit olduğunu vurguladı. 


Gül, şöyle konuştu:


”Bu nafile turlar, TBMM’nin itibarını zedeledi, siyasetin onurunu zedelemiştir. Siyasetçileri, halk nezdinde küçük düşürmüştür. Siyaset anlayışımız, benim siyaset tarzım, arkadaşlarımın siyaset tarzı; bu eski siyaset tarzından çok uzaktır.
O bakımdan, bugün, adaylığımın bundan sonra devam etmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Ve cumhurbaşkanı adaylığından vazgeçiyorum. Artık, bundan sonra söz milletindir. Kendimizi de millete emanet ediyorum. Doğrusu neyse millet buna, günü geldiğinde karar verecektir.”


İLK TUR İÇİN 367 SAĞLANAMADI


TBMM Genel Kurulunda, cumhurbaşkanı seçiminin 1. tur oylaması için öngörülen toplantı yeter sayısı (367) bulunamadı. Birinci yoklamada 356, 2. yoklamada ise 358 sayısına ulaşıldı.


AK PARTİ MYK SONA ERDİ


AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.


AK Parti Genel Merkezi’ndeki toplantı yaklaşık 1,5 saat sürdü. 


 

1042490cookie-checkGül adaylıktan çekildiğini açıkladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.