Gül, Baykal ile gündemi görüştü

Alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Gül, TBMM’de grubu bulunan siyasi parti liderlerini, bir dizi görüşme için Çankaya Köşkü’ne davet etti. Gül, ilk olarak CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ı kabul etti. Çankaya Köşkü’ndeki görüşme, 1 saat 35 dakika sürdü. Baykal, Köşk’ten açıklama yapmadan ayrıldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından basına dağıtılan görüşmeye ilişkin görüntüde, Cumhurbaşkanı Gül, Baykal’ı makam odasının kapısında karşılıyor. Görüntülerde, Baykal’ın ”Son gelişimde oda bu şekli almış mıydı?” sözleri üzerine Cumhurbaşkanı Gül’ün ”Böyleydi. Vakit geçti epeyce” dediği duyuluyor.

Cumhurbaşkanı Gül, yarın da MHP Genel Başkanı Bahçeli’yi saat 11.00’de, BDP Genel Başkanı Demirtaş’ı da saat 14.30’da kabul edecek.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Gül’ün, son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin liderleriyle bilgi paylaşımında bulunacağını ve görüşlerini dinleyeceğini belirtti.
Gül’ün son gelişmelerle ilgili yüksek yargı organlarının başkanlarını kabul etmesi ve geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı üçlü görüşme bağlamında, Baykal, Bahçeli ve Demirtaş’la da bir araya geleceği kaydedildi.

BAYKAL: FAYDALI BİR GÖRÜŞME OLDU

Alınan bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Baykal, Cumhurbaşkanı Gül ile yaptığı görüşmeye ilişkin parti yöneticilerine yaptığı değerlendirmede, görüşmeyi ”faydalı” olarak nitelendirerek, gündemdeki konuların ele alındığını belirtti.

CHP Genel Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, ”Genel Başkan Deniz Baykal, anayasa değişikliği ve yargı reformuna yönelik düzenlemeler hakkındaki düşüncelerini ayrıntılı olarak Sayın Cumhurbaşkanı Gül’e ifade etmiştir” denildi.
CHP Genel Başkanlık İletişim Koordinatörlüğünden, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Deniz Baykal ile görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

”Genel Başkan Deniz Baykal, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün daveti üzerine Çankaya Köşkü’ne giderek, Sayın Abdullah Gül ile görüşmüştür.

Görüşmede, Sayın Cumhurbaşkanı son hafta içinde yargı kurumları başkanları ve diğer yetkililerle yaptığı görüşmeler hakkında bilgi vermiştir. Genel Başkan Baykal da anayasa değişikliği ve yargı reformuna yönelik düzenlemeler hakkındaki düşüncelerini ayrıntılı olarak Sayın Cumhurbaşkanı Gül’e ifade etmiştir. Ayrıca son dönemde ülkede yaşanan yargılama süreçleriyle ilgili olarak kaygılarını, değerlendirmelerini ve düşüncelerini Sayın Cumhurbaşkanı Gül’e iletmiştir.”

1235750cookie-checkGül, Baykal ile gündemi görüştü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.