Gül, Burns’ü kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden, konuya ilişkin bir soru üzerine yapılan açıklamada şöyle denildi:


”ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Büyükelçi Nicholas Burns, Sayın Cumhurbaşkanımıza bugün kısa bir nezaket ziyaretinde bulunarak ABD Başkanı George Bush’un Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik tebriklerini teyid etmiş, bu çerçevede ABD’nin Türk-Amerikan ilişkilerinin her alanda daha da derinleştirilmesi arzusunu vurgulamıştır.”


“TERÖRLE MÜCADELEDE YANINIZDAYIZ”


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanlığının siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Nicholas Burns’ü kabul etti.
İstanbul’daki temaslarından sonra Ankara’ya gelen Burns’ün Erdoğan ile görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.


Burns, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, Erdoğan ile çok iyi bir toplantı yaptıklarını ifade ederek, görüşmede ilerideki dönemde ikili ilişkilerin daha da güçlenmesi yönündeki ABD yönetiminin güçlü arzularını ilettiklerini kaydetti.


Bu çerçevede, ABD’nin Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğine tam destek vermeye devam edeceğini yinelediklerini belirten Burns, ABD’nin, 1915 olaylarına yönelik bir kararın kongrede alınmasına karşı olduğuna ve karşı olmaya devam edeceğine dair Erdoğan’a teminat verdiklerini kaydetti.


Tükiye’yi hedef alan PKK saldırılarının sona ermesi gerektiğine dair Ankara ile aynı fikirde olduklarını belirten Burns, gerek Başbakan Erdoğan, gerekse diğer Türk yetkililerine bu konuda teminat verdiklerini ifade ederek, “Terörle mücadelesinde tamamen Türkiye’nin yanındayız ve destekliyoruz. PKK’ya tamamen karşıyız, silah ve destek vermiyoruz. PKK acımasız bir terör örgütü ve ABD’den asla destek bulamaz” dedi.

1048370cookie-checkGül, Burns’ü kabul etti.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.