Gül Haç / Ömer Tecimer

Bazı olgular vardır ki üzerinde çok konuşulmasına, spekülasyonlar yapılmasına karşın bilimsel araştırma konusu olmamıştır ve bu gerçek söz konusu olguların gizeme bürünmesine, kendi gerçekliğinden uzaklaşmasına ve sonuçta gerektiği kadar anlaşılmamasına neden olur.

Ömer Tecimer, ‘’Gül Haç’’ başlıklı kitabında böylesi bir konuyu ele alıyor ve şu soruları soruyor:

– Politik ve sosyal düzeyde ne gibi etkiler yarattı?

– Günümüzde hala gizli bir egemenlik potansiyeli bulunuyor mu?

– Gül Haç ütopyasının gerçek niteliği ve temelleri nedir?

– Bu oluşumun çerçevesinde örülen spekülasyon ağının ne kadarı gerçek ne kadarı düş ürünüdür?

Gül Haç oluşumunun karanlık ve zorlu tarihini inceleyen bu çalışma, Batı Kültür tarihi araştırmacıları için bir kaynak kitap niteliğinde. Yazar çalışmasında ender görülen bir sentezi başarıyor.

Tecimer, ‘’Avrupa Merkezli bir kültür hegemonyasının karşısında olan gerçek Rozikrusyenizm, Avrupa kültür kökenlerinin Avrupa’nın dışında olduğunu iyi bilmektedir: Avrupa’nın, Yunan düşüncesini, Ortadoğu dinsel değerlerini ve Mısır kökenli ezotirik yaklaşımların senteziyle oluşturulmuş bir tinsellik yapısına sahip olduğunun bilincindedir.

Önce ütopyaların, sonra Avrupa Birliği uygulamasının düşünsel temellerinde Rozikrusyen yaklaşımların belirli bir ağırlığı olması muhtemeldir’’ sözleriyle konunun önemine dikkat çekmektedir.

Tecimer’in uzun yıllar sürdürdüğü çalışmanın ürünü olan kitap, batı kültür uygarlığı’nda önemli etkileri olan Rozikrusyenizm düşüncesini İÖ 15. yüzyıldan günümüze kadar titiz bir bilimsel araştırma çerçevesinde, akıcı bir dille anlatmaktadır.

Seçkin kitaplara imza atan plan b yayıncılık tarafından basılan kitap, hakettiği yoğun bir okuyucu ilgisiyle karşılanmıştır.

Gül Haç: Batı uygarlığının yer altı kaynakları
Yazan:Ömer Tecimer
Planb yayıncılık
580 sayfa
Fiyatı:
30YTL

 

1102500cookie-checkGül Haç / Ömer Tecimer

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.