Gül: Çoğunluk AB üyeliğine destek

EuroNews kanalında soruları yanıtlayan Gül, Avrupa’nın bir parçası olan Türkiye’nin, Avrupa değerlerini paylaşan, demokrasi, insan haklarına saygı, hukukun üstünlüğü, serbest piyasa ekonomisi ve bütün bunları ortak bir değer olarak gören bir ülke olduğunu söyledi.


Türkiye’nin en başından bu yana Avrupa kurumlarının içinde olduğunu, Avrupa Konseyi’nin kurucu üyelerinden biri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, AB ile görüşmelere devam edilmesi için elinden gelenin en iyisini yapacağını, süreci destekleyeceğini kaydetti.


Gül, Türkiye ile AB arasındaki görüşmelerde yakın bir zamanda yeni bir başlangıç yapılmasını bekleyip beklemediğinin sorulması üzerine, “Bu uzun bir süreç olacak Türkiye için. Avrupa’da bazı kesimler, Türkiye’nin AB’ye yarın üye olacağını düşünüyor. Ancak durum böyle değil” dedi ve Türkiye’nin aceleci değil bağlı bir tutum sergilediğini söyledi.


Cumhurbaşkanı Gül, “Türkiye’de AB üyeliğine desteğin azalmasını nasıl yorumluyorsunuz?” sorusuna karşılık, “Bunun çok yanlış tefsir edilmemesi gerektiği kanaatindeyim” dedi ve gerçekte Türkiye’deki nüfusun büyük bölümünün Türkiye’nin AB üyeliğine destek verdiğini söyledi. Bazı hayal kırıklıkları bulunduğunu da ifade eden Gül, Türkiye’de köklü reformlar yapıldığını, ancak Türk halkının, bunun AB tarafından yeterince taktir edilmediği düşüncesinde olduğunu kaydetti.


Türkiye’nin terörle mücadele ettiğini ve masum insanların terör yüzünden can verdiğini belirten Gül, terörizmle mücadelede yeteri derecede destek göremediklerini, bunun da Türk halkını üzdüğünü söyledi.
 

1048970cookie-checkGül: Çoğunluk AB üyeliğine destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.