Gül: PKK, Türkiye Irak ilişkilerini zehirliyor

Gül, Amerikan-Türk Konseyi (ATC) üyeleriyle Washington’da öğle yemeğinde bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Gül, bir katılımcının Türkiye’nin kuzey Irak’ta PKK’ya yönelik operasyonlarına ilişkin sorusu üzerine, ”Türkiye’nin hedefi sadece terör örgütüdür. Türkiye, çok şeffaf hareket ediyor. Irak’ın toprak bütünlüğü, siyasi birliği, istikrarı bizim için önemlidir. Bizim, Irak’ın istikrarını bozmaya yönelik bir tavır almamız zaten söz konusu olamaz” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

”Irak’taki otorite noksanlığından dolayı Irak’ın kuzeyindeki bazı bölgeler terör örgütü tarafından rahat kullanılmaya başlandı. Terör örgütü için güvenli bir bölge haline geldi. Ve bu bölgede terör örgütü, Irak ordusundan kalan bazı silahları kullanmaya başladı. Sınırdan Türkiye’ye eylemler yapmaya başladı, bize zarar vermeye başladı. Bunun ortaya çıkması şunu gösteriyor. Irak Hükümeti, kendi topraklarını güvenlik altına alamıyor, egemenlik haklarını en iyi şekilde kullanıp, illegal bir güce (buradan git) diyemiyor.”

Konuşmasını, ”Bizim şimdi yaptığımız şey Irak halkını da bu illegal örgütten kurtarmak. Operasyonun hedefi açıktır. Terörizme, terör örgütüne kesinlikle müsaade etmeyeceğiz” diye sürdüren Gül, ABD Başkanı George Bush’un dün Beyaz Saray’daki görüşmede terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha teyit ettiğine işaret etti.

1164600cookie-checkGül: PKK, Türkiye Irak ilişkilerini zehirliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.