Gül: Tereddüt yok, bu PKK’nın işi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, PKK’nın Gaziantep’teki saldırıyı üstlenmemesine ilişkin, “Onların buna benzer olaylarla ilgili sicili kabarıktır. Dolayısıyla bunda bir tereddütümüz yoktur” dedi.

Sabah gazetesinin haberine göre Gül sözlerine şöyle devam etti:” Bütün dünyadan şunu görmesini istiyorum ki bu olay herhangi bir şekilde hak arama olayı değildir.

Bu tamamen insanlıktan nasibini almamış, bütün insanlık duygularını kaybetmiş insanların organizeli bir şekilde yaptıkları terör olayıdır.

Bir bayram gününde bile çoluk çocuk, sivil ayırt etmeden insanları hedef alan ve çocukların ve insanların kanına giren bu terör olayını şiddetle lanetliyorum. Bunun arkasında olduğuna inandığımız terör örgütünü yine nefretle ve şiddetle bir kez daha lanetliyorum.”

Gaziantep’te önce valiliği ziyaret eden Gül, Vali Erdal Ata’dan, 9 kişinin hayatını kaybettiği, 66 kişinin de yaralandığı saldırı ve sonrasında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Şehit Kamil Devlet Hastanesi’nde yaralılardan göğüs cerrahisi bölümünde tedavi gören İbrahim Ceylan ile ortopedi servisindeki Umut Akkaya’yı ziyaret eden Gül, yaklaşık yarım saat hastanede kaldı.

Hastane çıkışında gazetecilerin sorusu üzerine “Gayet iyi durumdalar. Yakında çıkarlar” değerlendirmesinde bulunan Gül daha sonra Bahaeddin Nakıboğlu Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı ve “Türk Dili Konuşan Ülkeler (TDKÜ) İşbirliği Konseyi İkinci Zirvesi” için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e hareket etti.

ŞÜPHELİ PAKET
Bu arada Gül’ün ziyaretinden bir saat önce Şehit Kamil Devlet Hastanesi’ne 50 metre mesafede unutulan bir çanta, kısa süreli paniğe neden oldu.

Polisin güvenlik çemberine aldığı çantanın sahibinin kısa süre içerisinde gelmesi üzerine yaşanan hareketlilik noktalandı. İçerisinde çocuk elbiseleri bulunan çantayı polis ekiplerine gösteren çanta sahibi bayan, hızla bölgeden uzaklaştı.

Çevrede işyerleri bulunan esnaf, iki gün önce yaşanan patlama nedeniyle şüpheli çantayı gördüklerinde tedirginlik yaşadıklarını ve polise haber verdiklerini söyledi.

1353510cookie-checkGül: Tereddüt yok, bu PKK’nın işi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.