Gül’den Atatürkçü demeç

Gül, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bu çağdaşlaşma hareketinin Avrupa’da da iyi bilinen bir konu olduğunu, birçok devlet adamının Türkiye’nin AB üyeliğinin Mustafa Kemal Atatürk başlattığı bu projenin devamı olacağını ifade ettiğini bildirdi.


Gül, Türkiye-Avrupa Karma Parlamentosu Eş Başkan Yardımcısı Andrew Duff’un Kemalizmin eskidiği, PKK ile masaya oturulması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinin devlet dairelerinden kaldırılması gerektiği yönündeki sözlerini ciddiye almadı


Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, CHP İzmir Milletvekili Hakkı Ülkü’nün Türkiye-Avrupa Karma Parlamentosu Eş Başkan Yardımcısı Andrew Duff’un Kemalizmin eskidiği, PKK ile masaya oturulması ve Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinin devlet dairelerinden kaldırılması gerektiği yönündeki açıklamalarına ilişkin soru önergesini yanıtladı.


Bakan Gül, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Eşbaşkan yardımcısı Andrew Duff’un, Türkiye ve Atatürk’le ilgili bazı yorumlarda bulunduğu yönünde basına haberler sızdığını ve bunun üzerine Duff’un “Atatürk’ün tarihi başarılarına büyük saygı duyduğunu ve Türklerin Atatürk’ün hatırasına verdikleri büyük değeri çok iyi bildiğini” belirterek, Atatürk’ü aşağıladığına dair haberlerin doğru olmadığını, kamu binalarından Atatürk’ün bütün resimlerinin indirilmesi şeklinde bir ifade kullanmadığını vurguladığını kaydetti.


Gül, PKK/KADEK/KONGRA-GEL’in de bir terör örgütü olduğunu ve bunun Avrupa Birliği tarafından da kabul edildiğini belirterek, “AB’nin bir organı olan Avrupa Parlamentosu’nun bir üyesinin terör örgütü PKK’yla masaya oturulmasını söylemesi AB’nin bu kararıyla açık bir çelişki oluşturan kabul edilemez bir davranış olur. Duff’un bu yönde bir açıklama yaptığı yönünde Bakanlığımızda bir bilgi bulunmamaktadır” dedi.


GÜL: ATATÜRK’ÜN HEDEFİNE SIKI ŞEKİLDE BAĞLIYIZ


Gül, Türkiye’nin Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesine ulaşma hedefine sıkı bir şekilde bağlı olduğunu ve bu hedefin, demokrasi, insan haklan ve temel hak ve özgürlüklere saygı gibi konuları içerdiğini kaydetti. Gül, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı bu çağdaşlaşma hareketinin Avrupa’da da iyi bilinen bir konu olup, birçok devlet adamının Türkiye’nin AB üyeliğinin Mustafa Kemal Atatürk başlattığı bu projenin devamı olacağını ifade ettiğini de belirterek, şöyle devam etti:


“Bununla birlikte, ülkemize ilişkin kimi bilgisizlikler ve önyargılar olması da mümkündür. Bu nedenle AB sürecimizin önemli bir halkasını da, AB kamuoyunun ve Türk kamuoyunun birbirini daha iyi tanıması için geliştirilen Kültürel ve Siyasi Diyalog oluşturmakladır. Bilgisizlikten kaynaklanan önyargıların ortadan kaldırılması ancak bu gibi faaliyetlerle mümkün olacaktır.”


Gül, hükümetin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetin temel değerleri ve ilkelerini savunmaya devam edeceğini bildirdi. (ANKA)

1028590cookie-checkGül’den Atatürkçü demeç

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.