Gül’den noel mesajı


Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, Noel Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Gül, Hristiyan vatandaşların bugünden itibaren idrak edecekleri Noel Bayramı’nı en samimi duygularla kutladığını ifade etti. 


Gül’ün mesajı şöyle: 


”Kökenleri, inançları veya fikirleri ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız milletimizin eşit ve şerefli üyesidir. Millet hayatının her türlü tecellisinde ortaktır. Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti bu ilkeyi şiar edinmiş, yüce milletimizin her ferdinin kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularıyla yek diğerine kuvvetle kenetlendiği demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir. 


Bugün küreselleşen dünyamızda, milli huzurumuz, birliğimiz ve bütünlüğümüz kadar, dünya milletleri arasındaki barış ve uyum da fevkalade önem kazanan bir husustur. Son yıllarda farklı dinler ve kültürler arasında yaşanabilecek bir çatışma düşüncesinin maalesef zaman zaman seslendirildiği bir dönemden geçmekteyiz. 


Türkiye, zengin tarihsel birikimi ve insanlığın ortak geleceğine olan inancıyla bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgemizde ve dünyada barış, istikrar ve huzur için sorunların çözümünde rol oynayan bir güç olmaya, kültürler ve dinler arasında diyalog ve uyum sağlama çabalarına katkıda bulunmaya devam edecektir. 


Bu düşüncelerle, Hristiyanlığın tüm geleneklerinden vatandaşlarımızın Noel Bayramlarını bir kez daha kutluyor, başarı, esenlik ve mutluluk temennilerimi ifade ediyorum.”

1071590cookie-checkGül’den noel mesajı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.