Güldürürken düşündüren tablolar

Türk ressam Kaya Mar, son beş yıl içinde başta İngiltere olmak üzere, Avrupa, ABD ve dünyada yaşanan önemli gelişmeleri kendine has tarzı ile çizdiği yağlı boya tablolarından oluşan sergiye “Resim ve Politika” adını verdi.

Dünya çapında tanınan çok sayıda tablosu olan Kaya Mar’ın, 1 ve 9 Mart tarihleri arasında, Galery 8’de düzenlediği en büyük kişisel sergisi büyük ilgi gördü.

Adı, yolsuzluk, adaletsizlik, iktidar mücadelesi, emperyalist müdahale ve çekişmelere karışmış olan politikacılar, yoksulluğu ve zulmü, iktidar, güç, mevki ve makam koltuklarının arkasına saklayan şahsiyetler Kaya Mar’ın fırça darbeleri ile yarattığı hicivden payına düşeni almaktan kurtulamamış.

Kaya Mar’ın hicvettikleri arasında, medya ve politikacılar arasındaki kirli ilişkileri ortaya çıkaran tele kulak skandalına adı karışanlar, İngiltere Başbakanları Tony Blair, David Cameron, Margaret Thatcher, ABD Başbakanı Obama, Avrupa Birliği ülkelerinin liderleri, G8 ülkeleri liderleri, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran eski Cumhurbaşkanı Ahmedi Nejad, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu’da var.

Kaya Mar’ın en çok çizdiği politikacılar arasında, İngiltere Başbakan Yardımcı Nick Clegg, Maliye Bakanı George Osbourne ve İşçi Partisi Başkanı Ed Miliband da yer alıyor.
Kaya Mar, İngiltere’de son beş yıl içinde, kemer sıkma politikalarına ve yolsuzluklara karşı yürütülen mücadeleye damgasını vurmuş olan tüm gösteri ve eylemlere elinde taşıdığı tabloları ile katılarak tablolarını doğrudan muhatapları ile buluşturmayı başarabilmiş bir sanatçı.

Bir çok kez sendikaların da istekleri doğrultusunda çizen ve bu tablolarla gösteri ve yürüyüşlerin başına geçerek, mesajını çizgileri ile veren Mar, haksızlıkları, yolsuzlukları, adaletsizlikleri ve dünyamızı yok etmeye çalışanları eleştirerek çizmeye devam edeceğini söyledi.

770680cookie-checkGüldürürken düşündüren tablolar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.