Gül’e Londra’dan “Chatham House” ödülü

Düşünce kuruluşundan yapılan açıklamada, bu yıl altıncısı verilen ödüle, Gül’ün yanı sıra Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde ve Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stipe Mesiç’in de aday olduğu hatırlatılarak, Cumhurbaşkanı Gül’ün bu yılki ödülün sahibi olduğu açıklandı.

Chatham House, ödülün Gül’e, Türkiye’de ve uluslararası alanda uzlaşma ve itidal sağlanmasında önemli bir şahsiyet olması, ayrıca son yıllarda Türkiye’nin attığı pek çok olumlu adımdaki önemli rolü nedeniyle verildiğini bildirdi.

Küresel politika alanında dünyanın güvenilir tartışma forumları ve düşünce kuruluşları arasında yer alan ve 90 yıllık bir geçmişe sahip olan Chatham House, resmi adıyla İngiltere Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, her yıl bir ülkeden devlet yetkilisine “uluslararası ilişkilerin gelişimine sağladığı katkılarından” dolayı ödül veriyor.

Bu yılki ödülle ilgili oylama, düşünce kuruluşunun üyeleri tarafından internet sitesi aracılığıyla 15 Mart 2010 tarihine kadar yapıldı. 2004 yılından bu yana verilen ödülü, geçen yıl Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, 2008 yılında ise Gana Devlet Başkanı John Kufuor almıştı.

“2010 Chatham House ödülünün”, bu yıl sonbahar aylarında Londra’da düzenlenecek gala akşam yemeğinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulması öngörülüyor.

830870cookie-checkGül’e Londra’dan “Chatham House” ödülü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.