Gül’e zılgıt ve poşulu karşılama

İlişkili fotoğrafları göster

Galeri: Diyarbakır böyle karşıladı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, özel uçak ANA ile saat 10.55’te kente geldi.

Cumhurbaşkanı Gül’ü, Diyarbakır Havaalanı’nda Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Zeki Çolak ve öteki yetkililer karşıladı.

Cumhurbaşkanı Gül için havaalanında folklor gösterisi düzenlendi.

Valiliğe gitmek için yola çıkan Gül’ün konvoyuna sevgi gösterisinde bulunuldu. Zılgıtlar çeken bazı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı’na gül hediye etti. Bir Diyarbakırlı da Gül’e poşu verdi.

Bu arada, Gül için asılan pankartlarda Kürtçe’nin bulunmadığı, sadece Türkçe’nin yer aldığı görüldü.

Cumhurbaşkanı Gül’ü, valilik önünde toplanan vatandaşlar Türk bayraklarıyla karşıladı.

Gül’e sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar ”Diyarbakır seninle gurur duyuyor” diyerek tezahürat yaptılar. Cumhurbaşkanı Gül, kendisine gül atan vatandaşları el sallayarak selamladı

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak’ı makamında ziyaret etti.

Toprak, burada Gül’e, içkale surlarını ve Malabadi Köprüsü, Ulu Cami ve şehrin tarihi yerlerini gösteren iki ayrı tablo hediye etti.

GÜL: SORUNLARI YAKINDAN GÖRECEĞİM

Cumhurbaşkın Gül, ”Bu ziyareti bir süre önce planlamıştık. Bugün de ikinci kez Diyarbakır’da olmaktan gerçekten büyük bir memnuniyet duyuyorum” diye konuştu.

Abdullah Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Havaalanından itibaren büyük bir coşkuyla, muhabbetle, sevgiyle beni karşılayan bütün Diyarbakırlı vatandaşlarımı ben de sevgiyle, muhabbetle kucaklıyorum ve hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Diyarbakır, Türkiye’nin en önemli illerinden birisidir.

Sadece Anadolu’nun değil, tarih boyunca bütün Ortadoğu’nun merkezi olmuş çok büyük bir medeniyet, ticaret ve kültür merkezidir burası… Bugün de aynı şekilde bu önemini devam ettirmektedir.

Şüphesiz ki bütün illerimizin bir kalkınma yarışı içerisinde olduğu bir dönemde Diyarbakır’ın da bir çok meselesi, sorunları vardır. Bütün bunları yakından bir kez daha görmek, bilmek için buradayım. Çok daha yakından buranın sorunlarını göreceğim. Onun için gerçekten çok mutluyum.”

‘MESAJ İÇİN DAHA ÇOK FIRSAT OLACAK’

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin “Bir mesajınız olacak mı?” demesi üzerine, ”Biliyorsunuz şimdi ayağımızın tozuyla buradayım. Daha birçok fırsatlar olacak, birçok konuşmalar yapacağım. Konuşmalarımda sizin beklediğiniz birçok fikrimi, düşüncelerimi, tartışılan konularla ilgili neler düşündüğümü paylaşacağım” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, valilikten ayrılırken yerel kıyafetli iki çocukla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocuklar tarafından Cumhurbaşkanı Gül’e çiçekler verildi. Gül, valilikten vatandaşların alkışları arasında uğurlandı.

Ziyarette Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker de hazır bulundu.

1273530cookie-checkGül’e zılgıt ve poşulu karşılama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.