Gülen İmralı’ya çok sert çıktı!

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, Gülen ile ilgili iddialara sert tepki gösterdi. Bu konuda bir açıklama yapan Albayrak, “İftiradan ibaret bu haksız ve mesnetsiz iddialar tutanakta isimleri geçtiği belirtilen kişi ya da kişilerin kurgusundan başka bir şey değildir” dedi.

TUTANAKLARDAKİ ‘GÜLEN’ BÖLÜMÜ

İmralı tutanakları iddia edilen metinde Fethullah Gülen’le de ilgili bölümler vardı. Söz konusu metinde Gülen için “Nur hareketine sızdı” ifadeleri yer alıyordu. İşte tutanaklardaki o bölüm;

“Cemaatin merkezi ABD’dir. Benim buraya alınmamla birlikte Fethullah da ABD’ye alındı. Bir yazar (yazarın adını hatırlayamadı) ‘Fethullah Gülen, Nur hareketine sızdı’ diyor. ‘Kesin bilmiyorum, Kemalistlerin sızması’ diyor. Fethullah Gülen ABD’de yaşıyor. 120 devlette okul açmış, para nereden. Florida kontrgerillanın eski merkezidir.”

“TAMAMEN KURGU”

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak’ın açıklaması şöyle:

“Milliyet gazetesinde, 28.02.2013 tarihinde yayınlanan ‘İşte İmralı’daki Görüşmenin Tutanakları’ başlıklı yazı içeriğinde, gerçekte konuşulup konuşulmadığı bilinmeyen ve söz konusu içeriğin kimin tarafından hangi maksatla medyaya sızdırıldığı belli olmayan ve adına tutanak denilen metin içerisinde yer alan iddialar tam bir iftira olup, iftiradan ibaret bu haksız ve mesnetsiz iddialar tutanakta isimleri geçtiği belirtilen kişi ya da kişilerin kurgusundan başka bir şey değildir. Yazı içeriğinde, ‘Müvekkilimin Nur hareketine sızdığı, açılan okulların parasının ABD tarafından karşılandığı, kontrgerilla ile bağlantısının olduğu’ gibi gerçek dışı ve mesnetsiz iddialara yer verilerek bu iddialarla müvekkil irtibatlı gösterilmiştir.

Tutanak olduğu iddia edilen içerikte gerçekmiş gibi sunulan, bir kısmı itibariyle de gerçekleşmiş gibi gösterilen iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Maalesef müvekkilin ismi bilinçli olarak kurgulanan bazı olaylar içerisinde gösterilmeye çalışılmaktadır. Müvekkilin yapmadığı ya da içerisinde bulunmadığı hadiseler yapılmış ve gerçekmiş gibi gösterilerek kamuoyu yanıltılmaya çalışılmaktadır.

Müvekkil yazdıkları ve söyledikleri ile her zaman toplumun önünde olmuş, yazdıkları ve söyledikleri ile de her zaman toplumsal barışı, hak ve adaleti tavsiye etmiştir. Hukuksuzluğun içerisinde hiçbir zaman olmadığı gibi adalete muhalif bir değerlendirmesi de olmamıştır.”

1374860cookie-checkGülen İmralı’ya çok sert çıktı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.