Gülen’den AKP krizi itirafı

ABD’nin Pensilvanya eyalatinde yaşayan Fethullah Gülen, cemaatine “geride kalmamak ve yanlışlık içine girmemek için” verdiği mesajda, “bir kere daha kefeni yırtıp, bir kere daha yeniden gömlek giyip, bir kere daha vira bismillah diyerek meseleyi yeniden ele alma, yeniden anlama ve yeniden tahlil etmeye koyulmak gerektiğini” söyledi. Gülen, “herkul.org” adlı sitede yer alan bir söyleşisinde, ilginç mesajlar verdi. Gülen, “En Çok Yanlış Yapanlar” başlığı altında şunları kaydetti:

Sorumluluklarımız çok büyük: Kendini yenilemenin diğer önemli bir vesilesi de belli aralıklarla iş ve faaliyetlerin muhasebe ve değerlendirmeye tabi tutulmasıdır. İşte bizim böyle bir rehabilitasyona ihtiyacımız vardır. Çünkü altına girdiğimiz sorumluluk çok ciddi ve çok büyüktür. Sorumluluk altında bulunan insanlar hiçbir zaman uluorta konuşamazlar.

Kefeni yırtın, gömlek değiştirin: Bazıları yirmi otuz senedir insanlık yolunda koşturan bir dairenin içinde bulunabilir. Fakat beslenme mekanizması sağlam işletilmemişse turnikeye önce girenlerin bilgileri diğerlerinin on sene gerisinde kalabilir. Daha da acısı turnikeye önce girenlerin bunun farkında olmamalarıdır. Bu açıdan bir kere daha kefeni yırtıp, bir kere daha yeniden gömlek giyip, bir kere daha vira bismillah diyerek meseleyi yeniden ele alma, yeniden anlama ve yeniden tahlil etmeye koyulmamız iktiza ediyor.

Yılda iki kez toplanın: En çok yanlış yapanlar da kıdemine güvenenlerdir. Ne zaman ki insanın zihninde “Bunca yıldır işin içindeyim. Ben de bir şeyler biliyorum…” mülahazası oluşmaya başlarsa bilmelidir ki o çoktan işin dışına çıkmıştır, olup bitenlerin farkında değildir. İşte böyle bir duruma düşmemek için herkes, her sene bir iki defa bir araya gelerek, müktesebatını, işin neresinde durduğunu, ne tür hatalar yaptığını gözden geçirmesi gerekir.

ALİCAN ULUDAĞ/Cumhuriyet

1321280cookie-checkGülen’den AKP krizi itirafı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.