Gülen’den gazetecilere ‘kıyak’

Sol Gazetesi’nden Hatice İkinci’nin haberine göre Gülen cemaati, gazetelerin Ankara temsilcilerini, Afrika’nın El Cezire’si yapmaya çalıştığı Ebru Tv’nin açılışı için Kenya’ya götürdü. Bu arada gazetecileri safariye çıkarmayı da ihmal etmedi.

Fethullah Gülen cemaatine bağlı “Kimse yok mu Derneği”, çeşitli gazete ve televizyonların Ankara temsilcilerini Kenya’ya safariye götürdü. Gazeteciler burada Gülen’in okullarını da ziyaret ederek, Türkçe olimpiyatlarına hazırlanan öğrencilerin provalarını izlediler. Gazeteciler ayrıca, cemaat tarafından kurulan ve “Afrika’nın El Ceziresi” olma iddiasıyla yayına başlayan Ebru Tv’nin açılışına da katıldılar.

Ankara’da, özellikle “Suriye meselesi” konusunda gündem bu kadar yoğunken, bazı gazete ve televizyonların üst düzey yöneticilerinin çıktığı dört günlük Kenya gezisi konuşuluyor. Başta başkent Nairobi olmak üzere ülkedeki üç şehri gezen gazeteciler, burada yüksek sosyetenin önemli zevkleri arasında yer alan safariye de katıldılar.

Geziye, Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Metehan Demir, Kanal D Ankara Temsilcisi Erhan Karadağ, Vatan Gazetesi Ankara Temsilcisi Bilal Çetin, Habertürk Gazetesi Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan, Gazi Üniversitesi öğretim üyesi ve Hürriyet gazetesi köşe yazarı Hüseyin Yayman, gazeteci Abdurrahman Antakyalı ve işadamı Erhan Pekin katıldı. Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek ise gerekli aşı prosedürünü tamamlayamadığı için geziye katılamadı. Gezi, 10-14 Ekim tarihleri arasında yapıldı.

Geziyle ilgili bir diğer ilginç ayrıntı ise, katılan gazetecilerin gezinin “kim tarafından düzenlendiğini” bilmemeleri.

1360720cookie-checkGülen’den gazetecilere ‘kıyak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.