Glenn’in talihi yok

Geçen Pazartesi gecesi aynı programda kazancını 32 bin Dolar ’a çıkarmayı deneyen Hammond, kaç para kazanırsa kazansın cebine tek kuruş girmeyecek. 4 çocuk babası ve dört yıl önce karısı Karen’i trafik kazasında kaybeden talihsiz adam, yaşamını tekrar düzene sokma şansı elde edemeyecek. İflas eden Hammond’un kazandığı para doğruca alacaklılarına dağıtılmak üzere kayyuma gidecek.

Kanal 9’un ünlü genel kültür yarışmasında talihsiz öyküsünü anlatan 47 yaşındaki Glenn Hammond, bütün izleyicilrin sempatisini topladı.

Glenn ve Karen 15 yıl önceki ekonomik sıkıntı döneminden kötü etkilenmiş, faiz oranlarının artması nedeniyle Rosebud’daki akvaryum dükkanı ve evlerini kaybetmişti. O zamandan bu yana Glenn hayatlarını tekrar düğzene sokmaya çalışıyordu. Ancak karısı 39 yaşındaki Karen’in trafişk kazasında ölümü herşeyi yeniden yok etti. 4 çocukla başbaşa kalan Glenn, televizyonda kıendisini izleyenlere “Eşim Karen, dürüst Avustralyalı köylü kızıydı. Beni ve çocukları çok sevdi. Ölümü, hayatımda katlanılması en güç olay oldu” dedi. Bu ifadelerden sonra Kanal 9 telefon hatları kitlendi, televizyona Glenn’e iyi şanslar dileyen e mailler yağdı. Adelaide’den telefonla arayan 9 yaşında bir çocuk, 4 çocuğuna bakmaya çalışan babaya biriktirdiği bütün parayı teklif etti.
 
Eğer parayı alma imkanı olsaydı Glenn Hammond Queensland’a taşınıp 21, 15, 12 ve 9 yaşındaki çocuklarıyla yeni bir hayat kuracaktı.
Glenn Hammond’u televizyondaki proıgramda gören mali danışmanı telefonla arayarak Hammond’a kazandığı paradan kayyum’u haberdar etmekle yükümlü olduğunu hatırlattı ve parayı kayyuma göndermesi gerektiğini söyledi. Glenn Hammound’un bankalara borcu bulunuyor.

Kaç para borcu olduğunu söylemeyen Hammond, “Rakam daha kesinleşmedi. Ama her halde buradan kazandığım paradan geriye önemli bir miktar kalmayacak. Biliyorum, bu kadar çok kredi kartı kullanarak sonucu kendi ellerimle hazırladım. Bu kadar çocukla eve TV, sterio almadan yapamazdım. Çocuklara annelerinin yokluğunu unutturmaya çalışıyordum”  dedi.

Programın sunucusu Eddie McGuire, yarışmacıdan övgüyle söz etti. Glen Hammond’un az bulunur cinsten bir baba olduğunu kaydeden McGuire, “Pazartesi gelince kazandığın miktarı 16 bin Dolar’dan 32 bin Dolar’a çıkaracağına eminim” dedi.

FOTOĞRAF: Glenn Hammond

1104300cookie-checkGlenn’in talihi yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.